/ VM

GJØR HVERANDRE GODE

Jentene i BOC Elite sikter mot VM i Bergen.

Sist oppdatert 2. mai 2017 kl 08.30
STIL: Jenten i BOC Elite skal synes, både på veien og på resultatlistene. Fra venstre: Kirsti Ruud, Christina Holth, Kristin Bærland, Line Gulliksen og Mari Skybak. Foto: Arjan Boldingh
STIL: Jenten i BOC Elite skal synes, både på veien og på resultatlistene. Fra venstre: Kirsti Ruud, Christina Holth, Kristin Bærland, Line Gulliksen og Mari Skybak. Foto: Arjan Boldingh

Det nystartede laget Bærum og Omegn CK Elite består av Line Marie Gulliksen (26), Kirsti Ruud (28), Mari Skybak (27), Kristin Bærland (29) og Christina Holt (37). Etter hvert kan det bli flere, men Gulliksen er innstilt på å bygge laget sten for sten.

– Sykling er både en individuell sport og en lagsport. Det er viktig at laget fungerer godt sammen, og jeg tror det er flere lag der ute som sliter med å utnytte lagaspektet optimalt og få brukt alle rytterne sine fullt ut, sier Gulliksen.

Lag handler blant annet om samhold, trygghet og tillit. Når det fungerer, får du et lag der utøverne er villige til å ofre seg for hverandre, på bekostning av egne resultater. Det krever arbeid over tid, også utenfor trening og ritt.

– Vi skal fungere godt som en gruppe også på slutten av sesongen. Vi trives sammen og er mye sammen i andre sammenhenger enn på sykkelen. Det er viktig, og det er noe av det som kommer til å gjøre oss sterke, mener Gulliksen.

Saken fortsetter under

BOC April 2017 - Foto Arjan Boldingh 1400x933
SAMHOLD: Lagkomponenten er viktig for BOC-jentene, som bygger laget med tålmodighet. Foto: Arjan Boldingh

SAMHOLD: Lagkomponenten er viktig for BOC-jentene, som bygger laget med tålmodighet. Foto: Arjan Boldingh

UTFYLLER HVERANDRE
De fem rytterne på laget har ulike egenskaper, styrker og erfaringsgrunnlag.

Kirsti Ruud er den mest erfarne av rytterne, og navet i det taktiske. Hun var på landslaget i flere år før hun la opp på grunn av skader i 2010, men da Gulliksen begynte å satse på sykkel i 2013 ble Ruud motivert til å satse igjen. Siden da har de to syklet sammen, først i Økern CK og senere i Hasle-Løren.

Se også: Livet på landeveien

– Kirsti er en slu rytter. Hun er i sitt ess i kriterium og gateritt der det er høy fart og mye teknisk sykling. Hun er god til å legge en plan for å komme seg av gårde, for å sende noen av gårde og for å hente inn et brudd. Hun leker seg med feltet, og det er kanskje da hun trives best, sier Gulliksen.

– Kirsti er flink til å finne veien i feltet, og har fungert som opptrekker for meg i flere ritt. Jeg er kanskje bedre i en avsluttende spurt, men jeg hadde ikke hatt sjans til å komme i den posisjonen uten hennes hjul, forklarer hun.

I fjor ble Mari Skybak og Kristin Bærland med i Hasle-Løren, og i løpet av vinteren har Christina Holt kommet inn i laget. Alle de tre har prestert bra på det de har levert så langt.

– Kristin hadde sin første aktive sesong i fjor, og hadde en forrykende start med Dwaar Door Vlanderen som sitt første ritt. Både Mari og Christina har sin første aktive sesong i år. Christina blir god å ha i bakkene etter hvert. En typisk klatrer har vi ikke hatt før, og det blir fint å ha flere brikker å spille på i år, sier Gulliksen.

Saken fortsetter under

Christina Holt 1200x899
FERSK: Christina Holt har sin første aktive sesong i år, men har allerede levert lovende resultater i temporitt. Foto: Arjan Boldingh

FERSK: Christina Holt har sin første aktive sesong i år, og vil supplere laget på flere hold, spesielt i motbakker. Foto: Arjan Boldingh

SIKTER MOT VM
BOC Elite stiller på alle Norgecuprundene, og andre ritt der det passer inn i planen.

I fjor fikk Gulliksen og Ruud sjansen til å kjøre Ladies Tour of Norway med landslaget, og håper å få samme tillit der i år. Gulliksen syklet også verdenscupen i Vågårda i Sverige med landslaget i fjor, og Ruud syklet 3-dagers-rittet i Luxemburg siste helga i april med landslaget. Men verdensmesterskapet i Bergen i september henger aller høyest.

– VM i slutten av sesongen er selvfølgelig et mål. Det blir trangt om plassene i landslagstroppen der, men det er på det nivået vi ønsker å være. Vi vil være en del av vurderingen når landslagsledelsen skal ta ut troppen, sier Gulliksen.

BLI MED PÅ SAMLING 2018: Enda mer av alt – flere turer, mer sosialt, mer stæsj – Norges eneste landeveisfestival  

Saken fortsetter under

Line Marie Gulliksen - Kirsti Ruud - Autoglass Wetteren - Flandern 2017 - Foto Hinninck Paul 1200x875
PÅ UTLÅN: Line Marie Gulliksen og Kirsti Ruud har blant annet fått sykle med det belgiske laget Autoglass Wettern, så vel som det norske landslaget. Foto: Paul Hinnick

PÅ UTLÅN: Line Marie Gulliksen og Kirsti Ruud har blant annet fått sykle med det belgiske laget Autoglass Wettern, så vel som det norske landslaget. Foto: Paul Hinnick

TRENGER MER STØTTE
Etter fjorårssesongen var de tre jentene klare på at de ville trenge et større støtteapparat enn det Hasle-Løren og ivrige foreldre kunne bidra med.

– Vi har alle brukt mye tid og penger på å forbedre oss det siste halvannet året, med trening og samlinger, reiser og utstyr. Vi ønsker å satse på idretten, et par av oss har allerede hatt noen landslagsoppdrag, og det vi trenger nå er litt mer organisering rundt oss. BOC kunne tilby et godt satsingsopplegg og støtteapparat, og vi er helt avhengige av å ha mer folk rundt oss når vi vil satse på dette nivået, sier Gulliksen.

– Hasle-Løren er en liten klubb og det var klart at de ikke hadde ressurser til å hjelpe oss å satse. Men det er ingen som er såre fordi vi byttet klubb. Vi ser at de følger med oss og det setter vi stor pris på.

LES OGSÅ: Gulliksen og Træen vant Rojan Rundfahrt

Saken fortsetter under

Line Gulliksen - Torstein TRæen - Vidar Mehl - Nicolai J HEum - Eirik Bruland - Foto Kirsti ruud 1400x933
ERFARING: Line Marie Gulliksen vant den rosa jentetrøya i etapperittet Rojan Rundfahrt 2016. Foto: Kirsti Ruud

ERFARING: Line Marie Gulliksen vant den rosa jentetrøya i etapperittet Rojan Rundfahrt 2016. Foto: Kirsti Ruud

STIL ER STILIG
Jentene i Bærum og Omegn CK Elite vil formidle sykling både i det de gjør, det de sier og hvordan de ser ut.

Ruud var er en av initiativtakerne til Sørensens Piger sammen med Bærland og Tonje Øvrevold, og nå er også Gulliksen kommet til der. Sørensens Piger arrangerer fellesturer for jenter en gang i uka hele sesongen med utgangspunkt fra Sørensens Sykler i Oslo.

– Vi må vise fram sporten og fronte sykling som en morsom sport for jenter. Sykling er jo den perfekte jenteidretten. Her kan du legitimt trene, snakke og dra på kafé samtidig, og det er plass til alle uansett nivå. Ikke alle økter er blodintervaller eller fem timers langtur, sier hun.

Dessuten er det mye mote i landeveissykling, og de fleste jenter er interessert i det. Men det tar litt tid å skjønne hva som er fint, sier Gulliksen, og forteller at i Hasle-Løren er regelverket strengt praktisert.

– Du får høre det om du bommer. Hasle-Løren er kjent for å være harde på stil, og vi har fått en streng oppdragelse. Den tar vi med oss videre, sier hun.

LES OGSÅ: Småstilig 

BESTILL ABONNEMENT: Det beste LANDEVEI-innholdet hjem i postkassen.

Som abonnent på et av Fri Flyts magasiner får digital tilgang på alle plussartikler. Se for eksempel:

Line Marie Gulliksen - Kirsti Ruud - Mallorca puig major -2017 Foto PC Arjan Boldingh
SATSER: BOC-jentene legger ned mye tid og ressurser i satsingen og har hatt flere samlinger i Syden i vinter. Her er Line Marie Gulliksen og Kirsti Ruud på samling på Gran Canaria i desember. Foto: Arjan Boldingh

SATSER: BOC-jentene legger ned mye tid og ressurser i satsingen og har hatt flere samlinger i Syden i vinter. Her er Line Marie Gulliksen og Kirsti Ruud på samling på Gran Canaria i desember. Foto: Arjan Boldingh

Publisert 2. mai 2017 kl 08.30
Sist oppdatert 2. mai 2017 kl 08.30
annonse
Relaterte artikler
annonse

Landevei.no utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalist: Knut Andreas Lone | Journalist: Henrik Alpers |

Tips oss: Send mail her!

Salgssjef Fri Flyt AS: Alexander Hagen