– Det er forferdelig synd og vi vet det er mange som er skuffet. Men det har blitt mye tøffere å arrangere sykkelritt enn tidligere, og det er ikke bare løypevakter det strander på, sier Erik Riis som er leder i Ceres Sportsklubb.

Torsdag morgen måtte han ta avgjørelsen om å avlyse årets utgave av Ceresrittet/ Ceres lagtempo/ Romerike Rundt.

Riis forklarer at avlysingen er konsekvensen av flere forhold. For det første var det en del endringer på forholdene i løypa med veiarbeid som rittledelsen ikke var klar over før de kjørte løypebefaring. Da var det ikke mulig å få de nødvendige tillatelsene i tide. Samtidig var det også utfordringer med nok frivillige til rittdagen.

SKUFFET MANGE
Avgjørelsen om å avlyse helgas ritt ble tatt torsdag morgen, og ble mottatt med skuffelse i rittmiljøet.

– Jeg har vært i kontakt med mange av lagkapteinene for de store lagene, og besvart veldig mange eposter. Vi ser jo på startlista både på lagtempoen og mastercupen at det ligger en del prestisje i dette rittet, sier Riis.

I fjor var det 34 lag med i lagtemporittet, derav tre rene jentelag, noe som var en rekord.

– Vi var ferdige med startlister til både lagkonkurransen og mastercupen. Det hadde blitt en fin konkurranse i år også, sier han.

SLIK GIKK CERESRITTET 2016: Brodersen parkerte feltet 

– At arrangøren har sikkerheten for ryttere i høysetet er bra. Men det var kjedelig. Vi var skikkelig klare for hardkjør, og hadde sju sterke lag påmeldt. Vi var supermotivert til å klemme på skikkelig. Nå blir det bare å holde trøkket oppe til Nordmarka rundt ,så skal vi vise konkurentene att vi kan bedre enn det vi fikk ut av laget på Enebakk Rundt, sier Rune Holden, som er kaptein i Rye Expressen. 

BLI MED PÅ SAMLING 2017: Enda mer av alt – flere turer, mer sosialt, mer stæsj – Norges eneste landeveisfestival    

HÅP I HENGENDE SNØRE
– Vi håper og tror at dette blir eneste gang vi må avlyse. Det er mange som har kommet til oss og sagt at de er klare til å hjelpe oss igjen. Vi har et apparat som jobber med oss, og nå skal vi sette oss ned i løpet av de neste par ukene og se om vi kan få arrangert et ritt senere i år, sier Riis, og gir også forbundet ros for samarbeidsviljen.

– Norges Cykleforbund har vært imøtekommende, og gitt rask tilbakemelding på klubbens forespørsler, så det første hinderet ser overkommelig ut. Nå gjelder det å finne en dato som ikke kolliderer med andre store arrangementer, sier Riis. 

Men likevel ser ikke Riis at det er sannsynlig å kunne arrangere før etter sommerferien.

BESTILL ABONNEMENT: Det beste LANDEVEI-innholdet hjem i postkassen.