Rye-kapteinen gikk i brudd i første bakken på Ceresrittet og siden så han ikke noe til feltet.

Thomas Brodersen gjorde unna de 83 kilometerne på 2:05:26, og vant klassen M35-39 med 11 og et halvt minutts margin. Tida hadde holdt til femteplass i lagtempoen. Men der kjøres distansen med fire mann som bytter på å ta jobben.

Konkurrentene lar seg imponere av Rye-kapteinens solostunt.

– Det er helt sykt det Thomas Brodersen presterte, sier Per Christian Eidevik i Kjekkas, som selv kjørte inn til 10. plass i klassen M40-44 på tida 2:12:44.

Brodersen skulle egentlig kjørt lagtempoen, men ombestemte seg og byttet til fellesstarten.

– Jeg ville ikke stille på lagtempoen og være i veien for ett av lagene våre etter at jeg gikk i bakken under Askerrunden på torsdag. Skulderen og kragebeinet er fortsatt ikke bra, så jeg må bytte på å sitte og stå, og derfor bestemte jeg meg for å kjøre fellesstarten i stedet. Men jeg fikk en bra tempoøkt likevel. Det var ikke så mange hvileskjær underveis, for jeg visste jo aldri hvor feltet var, sier Brodersen, som ble dagens snakkis i miljøet, både blant de som så det med egne øyne og de som ikke kunne tro sine egne ører. 

Les også: TYNEFAKTOREN 

– Jeg har ikke gått igjennom fila ennå med tanke på gjennomsnittswatt og slikt, men jeg føler at jeg hadde bra trøkk. Tanken da jeg gikk i brudd var bare å kjenne litt på hvordan kroppen egentlig hadde det etter velten i Askerrunden, sier Brodersen, og legger til at han aldri tenkte på å vinne.

– Å gå i brudd da jeg gjorde var ikke noe bevisst taktikk for å vinne rittet. Slikt holder sjelden. Men det gjorde for så vidt det i dag. Jeg hadde vel litt frustrasjon etter Askerrunden som måtte ut, sier han, og forklarer at uhellet var helt selvforskyldt.

– Vi lå godt an og vi ledet med sju kilomter til mål, og lå der og trillet og koste oss, og så kom det en hump i veien som jeg ikke så og jeg glapp styret. Jeg fikk fort kontroll igjen men måtte hive meg i grøfta for å redde sykkelen, sier Brodersen.

For ham var Ceresrittet en del av oppkjøringen mot Styrkeprøven 18 juni, der Rye Expressen har ambisjoner om å vinne både Lillehammer-Oslo og Trondheim-Oslo.

Les også: VIL VINNE ALT 

Fullstendige resultater Ceresrittet