/ Sykler

TEMPO-GROSSISTENE

KVINNESYKLING: Velocio-SRAM har hattrick på lagtempo i VM. Men de er sultne på mer.

Sist oppdatert 19. februar 2015 kl 07.00
GULLJAKTEN: Velocio-SRAM anser lagtempoen i VM som sesongens viktigste ritt. Der har de vunnet hvert eneste år siden UCI lanserte egen VM-klasse for proffene. Foto: BrakeThrough-Media
GULLJAKTEN: Velocio-SRAM anser lagtempoen i VM som sesongens viktigste ritt. Der har de vunnet hvert eneste år siden UCI lanserte egen VM-klasse for proffene. Foto: BrakeThrough-Media

VELOCIO-SRAM

Utstyr: Cervélo og Cervélo S5 temposykkel, komponenter fra SRAM, drakter fra Velocio Sport

Ryttere 2015: Alena Amialiusk (26), Lisa Brennauer (27), Karol-Ann Cauel (27, Elise Delzenne (26), Barbara Guarischi (25), Mieke Kröger (22), Loren Rowney (27), Tayler Wiles (26) og Trixi Worrack (34)

Manager og lageier: Kristy Scrymgeour

Sportsdirektør: Ronny Lauke

Støtteapparat: 3 assisterende sportsdirektører – Beth Duryea, Sebastian Nittke, og Lars Schiffner, samt, to mekanikere og to soigneurer.

Hjemmeside: http://velociosports.com

Framover vinteren kommer Landevei til å presentere de høyest-rankede kvinnelagene på det øverste UCI-nivået. Velocio-SRAM er tredje lag i serien.

– Vi har tatt fem av ni mulige medaljer under VM de siste tre åra, og vet at lista ligger høyt. Men vi går for å bli enda bedre i år, sa sportsdirektør Ronny Lauke under lagpresentasjonen i januar.

Velocio SRAM har vunnet VM-lagtempoen for profflag så lenge UCI har arrangert egen klasse for proffene. Og laget har ingen ambisjoner om å endre på den statistikken selv om de har skiftet navn.

– Vår største målsetting for sesongen 2015 er å ta med oss den driven vi hadde i fjor høst inn i årets sesong der vi jakter vår tredje VM-tittel i lagtempo, la han til.

De vil definitivt få motstand, blant annet fra verdensmestergrossisten Marianne Vos og hennes lag Rabo Liv. 
Les også Gullstandarden 

SOLID RYTTERSTALL
Lagets eier Kristy Scrymgeour satser nå videre på Velocio-SRAM med en del av den samme stammen som Specialized-lululemon hadde i 2014: Loren Rowney, Elise Delzenne, Karol-Ann Canuel og Trixi Worrack.

Velocio SRAM har med seg stjernerytteren fra 2014, tyske Lisa Brennauer, som blant annet er verdensmester i tempo. Hun fikk sitt gjennombrudd i fjorårssesongen og gikk inn i sesongen 2015 som nummer fem på UCIs individuelle ranking. 

Laget har også signert tre nye ryttere: Alena Amialiusk (26) fra Hviterussland, Barbara Guarischi (25) fra Italia og Mieke Kröger (22) fra Tyskland. Amialiusk var ranket blant de 10 beste i verden etter sesongen 2014, Guarischi var nummer 38 på rankingen og Kröger nummer 115.

TRE NYE TALENTER
– Alena Amialiusik fra Hviterussland er en fantastisk rytter. Hun er fortsatt relativt ung, men allerede ranket nummer ni i verden. Hun er en sterk klatrer, en god allrounder, og en god rytter for klassikerne. Det gleder vi oss til, sa Scrymgeour til Cyclingtips

Med italienske Barbara Guarischi får laget en ung spurtspesialist.

– Hun begynte å vinne noen spurter i fjor, og vi tror hun vil bli god. Og i tillegg har vi selvfølgelig Lisa Brennauer, som har vist at hun også kan bli en god sprinter, sammen med Tiffany Cromwell og Lauren Rowney. Disse er alle ryttere som kan spurte, men vi anser Barbara som en ren spurtspesialist, og det er noe vi har savnet siden Ina Yoko Teutenberg la opp, sa Scrymgeour.

– Videre har vi enda en ny spennende rytter, tyske Mieke Kröger. Også hun er et ungt kjempetalent, og ekstremt god på tempo. Hun ble nummer fire på tempo under VM. Hun vil bruke mesteparten av tiden sin på banesykling og nasjonale mesterskap, men hun gleder seg til å være med på laget her og utvikle seg på landeveien, og hun vil bidra til å fylle ut troppen vår med sine tempoferdigheter, sa Scrymgeour.

(Saken fortsetter under)

UCI TTT 2014 Foto BrakeThrough-Media 1400x924
HATTRICK: Laget tok sitt tredje VM-gull på rad i 2014. Foto: BrakeThrough-Media

HATTRICK: Laget tok sitt tredje VM-gull på rad i 2014. Foto: BrakeThrough-Media

INNKJØRT
Jentene åpnet sesongen med treningssamling på Lanzarote, der de blant annet fikk kjørt seg inn på sine nye temposykler fra Cervélo og med hverandre som lag.

– Jeg så umiddelbart at det ble god kjemi blant jentene, og at de er ivrige etter å komme i gang med sesongen, kommenterte Lauke etter samlingen på Lanzarote.

– Med de tre nye rytterne har vi i år et mer komplett lag. Vi angriper sesongen med stor optimisme, og føler at vi har et godt sammensatt team med en god blanding av erfaring, styrke, solide enkeltryttere og spennende nye talenter. Dermed er vi godt rustet for å møte alle typer ritt og forhold, sa Lauke.

LANG HISTORIE
Velocio-SRAM-laget er et nytt navn for 2015-sesongen, men er egentlig en forgreining av Specialized-lululemon fra 2014 og laget startet som T-Mobile tilbake i 2003.

Fra 2004 het laget T-Mobile women. Fra 2007 til 2008 het laget Team High Road women, i 2008 var det Team Columbia women, i 2009 Team Columbia-High Road women, i 2009-2010 Team Columbia-HTC women, i 2010 var det Team HTC-Columbia women, i 2011 var det HTC-High Road women, før det i 2012 ble Team Specialized-lululemon. I fjor høst bestemte Specialized-lululemon seg for å satse videre med det nederlandske laget Boels-Dolmans women.

– Målsettingen for 2015 er helt enkelt å vinne ritt, samtidig som vi ønsker å bidra til å videreutvikle kvinnesykling på proffnivå og ikke minst å representere sponsorene våre på en bra måte. SRAM har vært med oss helt siden starten, og vi er veldig glade for at de nå har økt sin støtte til laget, og at de viser så stor interesse for kvinnesykling, sa Scrymgeour.

Les også Damene ser frem til vårklassikerne 

Velocio-SRAM Lanzarote Jan 2015- Foto BrakeThrough-Media 1400x924
NY INNPAKKING: Velocio-SRAM sykler i år i nye drakter fra Velocio og på Cervélo sykler med SRAM komponenter. Foto: BrakeThrough-Media

NY INNPAKKING: Velocio-SRAM sykler i år i nye drakter fra Velocio og på Cervélo sykler med SRAM komponenter. Foto: BrakeThrough-Media

Publisert 19. februar 2015 kl 07.00
Sist oppdatert 19. februar 2015 kl 07.00
annonse
Relaterte artikler
annonse

Landevei.no utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalist: Knut Andreas Lone | Journalist: Henrik Alpers |

Tips oss: Send mail her!

Salgssjef Fri Flyt AS: Alexander Hagen