/ Zwift

Årets mulighet for deg som tråkker mye watt

«Watts Up» er ikke lenger et lukket arrangement, nå kan hvem som helst konkurrere om å trå mest mulig watt på tre minutter.

Sist oppdatert 24. januar 2020 kl 07.00
WATTSTERK: Roger Arenberg fra IF Frøy var med å sikre seieren i Watts Up i november. I mars er det nye sjanser. Foto: Marte Vike Arnesen
WATTSTERK: Roger Arenberg fra IF Frøy var med å sikre seieren i Watts Up i november. I mars er det nye sjanser. Foto: Marte Vike Arnesen

Scandic Hotell Vulkan i Oslo inviterer nå til åpent wattmesterskap i konkurranseformatet som til nå har vært en lukket veldedighetskonkurranse for eksklusivt inviterte.

«Watts Up» handler helt enkelt om å trå så mye watt som mulig på en gitt tid, og konkurranseformen har fått stor oppmerksomhet

– Vi har fått tilbakemelding om at det er flere ryttere som har lyst til å være med på denne typen konkurranser. Så derfor åpner vi nå for flere deltakere, sier Ingrid Moe. 

Den tidligere Hitec-proffen er en av initiativtakerne til wattkonkurransen, og vant den første utgaven av «Watts Up», som gikk i mai i fjor. 

Saken fortsetter under

Ingrid-Moe-Wattmesterskap-Vulkan-2019
ILDSJEL: Ingrid Moe vant Wattmesterskapet på Scandic Vulkan i mai 2019 med makker Line Gulliksen. Foto: Marte Vike Arnesen

Ønsker du å delta bør du være rask, for det er kun 48 startnummer til rittet.

Watts Up vil denne gangen gå over to dager, og syklistene vil også nå konkurrere på sykkelen med navnet «Watt Bike», samme stasjonære treningssykkel som Olympiatoppen bruker. I tillegg setter arrangøren opp en ergometersykkel som brukes til oppvarming. 

Må endre formatet
Tidligere har konkurransetida vært en halvtime der deltakerne har syklet maks innsats. Men når 48 ryttere skal sykle, må formatet endres. Hver rytter får 15 minutter på Watt Bike’n, inkludert et 3-minutters testsegment med snittwattmåling. Det er dette segmentet som vil stå som gjeldende resultat.

Det settes opp fire klasser: menn elite, menn master, kvinner elite og kvinner master. Førstepremien i alle klasser er 2000 kroner. For andre og tredjeplass er det gavekort og produktpremier. 

«Watts Up» arrangeres til inntekt for Stine Sofies Stiftelse. Arrangøren har satt opp en mulighet for å donere penger til formålet via VIPPS. Inntektene fra deltakeravgiften på 200 kroner går til pengepremier og premier i konkurransen. 

Påmelding skjer på deltaker.no, der de som vil være med angir hvilken dag og tidspunkt de ønsker å sykle. Plassene og tidsskjemaet fylles fortløpende. 

FAKTA: «Watts Up»

  • Hva: Tråkke høyest snittwatt på tre minutter 

  • Hvem: 48 ryttere, menn og kvinner, amatører og elite  

  • Hvordan: Hver rytter får 15 minutter på Watt Bike’n, inkludert 3-minutterstesten med snittwattmåling. 

  • Hvor: Temarommet til Scandic Hotel Vulkan i Oslo

  • Når: 14-15. mars 

  • Påmelding: deltaker.no 

Wattmesterskap Scandic Vulkan
TUNGT: Line Gulliksen under det første wattmesterskapet på Scandic Hotel Vulkan. Foto: Marte Vike Arnesen
Publisert 24. januar 2020 kl 07.00
Sist oppdatert 24. januar 2020 kl 07.00
annonse
Relaterte artikler
annonse

Landevei.no utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalist: Knut Andreas Lone | Journalist: Henrik Alpers |

Tips oss: Send mail her!

Salgssjef Fri Flyt AS: Alexander Hagen