Assos LL.milleTights_S7

Assos LL.milleTights_S7

Vinterbukse med pute til menn, "for temperaturer under 6 grader"

Veiledende pris: 1999,-

Størrelse testet: L

Produsent og importør: www.assos.com

+ Konkurransedyktig priset, passe varm, flott sømarbeid, romslig snitt

- Enkel pute, ingen utsparing til genitaliene, romslig snitt

Innledning 

Assos opererer med fire årstider nå, og det er langt mindre forvirrende enn den gang de opererte med sju. Årstidene har Assosnavn også: ShaSha er sommer, 23 grader og oppover, Tiburu er vår/høst 15 til 22 grader, Habu er tidlig vinter 6 til 14 grader. Bonka er vinter under 6 grader, og der finner vi testens LL.Milletights_S7 

Assos bruker Uno, Neopro og Mille som navn på sine rimeligste plagg for tiden. Disse Millelangbuksene er ment å passe sammen med den tilsvarende enkle vinterjakken iJ.ShaqUno og etterfølgeren Millejacket som kommer nå i høst.

Konstruksjon

Hovedtekstilet er Assos eget RX Heavy, den nyeste versjonen av Roubaixstoffet de kom opp med for 15 år siden. Assos hevder at dette tekstilet er vannavstøtende. Det er lagt to lag RX Heavy over knærne, fremsiden av lårene og utsiden av hoftene. På baksiden av knærne brukes RX Light, som de også bruker til de nye EVO7 arm- og knevarmerne. RX Medium, som brukes i Tiburushortsen, er ikke i bruk i denne buksen. Man finner heller ingen vindtett front.

Millelangbuksene fås kun med pute, og puten er den enkleste Assos har i sortimentet nå: Neopro/Mille. Den nesten dobbelt så dyre LL.Bonkatights_S7 bruker langdistanseputen Cento. Seler og ryggstykke er gjort på samme måte og med de samme materialene som på alle S7-bukser unntatt Campionissimoshortsen. 

Millelangbuksene har store reflekser bak på leggene, og passformen er oppgitt til Regular Fit, den romsligste de opererer med.

BESTILL ABONNEMENT: Det beste LANDEVEI-innholdet hjem i postkassen. 

I bruk

Man lirker buksen på slik man må med andre Assosplagg, men den er merkbart romsligere og kortere i bena enn andre Assoslangbukser vi har prøvd, som for eksempel den nå utgåtte LL.716/Bonka_S5 og den lettere LL.Habutights_S7. Er man vant til hvordan Équipe-kortbuksen gjør komfortabel plass til de edle deler merker man med en gang at luksusnivået er lavere. Her presses sakene opp og vekk. Intet Kuku Deluxe her, nei. Selene fungerer derimot akkurat som på Équipe, og linningen er lav slik at det er enkelt å forlate vannet, som Thor Hushovd sa det en gang da han var fersk proff.  

Lett regn preller av, som lovet, men regner det ordentlig slår vannet igjennom. Vi har ikke vært plaget av at buksen ikke er vindtett i blæreregionen.

På lengre turer enn et par timer begynner den enkle puten å merkes. LL.Milletights_S7 er på grunn av puteløsningen rett og slett ikke så komfortabel over tid som sine mer forseggjorte søsken, men passformen forøvrig er som forventet fra sveitserne; svært god. Men om du er en tynn spiker som vil ha en erstatning for din gamle Assos LL.716/Bonka_S5 kan det være at du som testeren synes den blir i romsligste laget.

Oppsummert

Assos har levert en bukse av svært høy kvalitet, både i skredderarbeid og passform. Passformen er dog mer til pappakroppen enn proffsyklisten. Puteløsningen er ikke deres beste, men den fungerer utmerket til kortere turer. 

Damevariant?

Assos har én vinterbukse for damer, LL.Pompadour_S5. Den bruker de samme tekstiler og grunnmønster som nevnte LL.716/Bonka_S5, men er selvfølgelig tilpasset kvinners anatomi.

Les også: Landevei sine siste produkttester.