I tillegg er ytterstoffet Sportfuls NoRain-materiale som ikke er helt vanntett, men ganske så vannavstøtende. Sportful har vært rause nok til at hele buksa har dette yttermaterialet. Likevel føles buksa verken stiv eller klam. Den føles god og varm både på tørre dager med få plussgrader, og på sure dager med iskald nedbør. 

Seletøyet er tynt og luftig, men det forede stoffet går litt opp på siden av ryggen, selv om fronten av buksa holdes lav slik at sykkelherrer kan late vannet uten å pådra seg hekseskudd.

Akkurat som Castelli har Sportful tenkt at en kaldværsshorts bør være litt lengre enn ellers. Lengden går nesten ned til knærne på denne testeren, slik at i hvert fall lårmuskulaturen holdes lun og varm. På våre lår så satt ikke ekstra-lengden trangt nok rundt lårene. Dette førte til at buksen flagret, og at luft kom inn under buksebeina.  Kombinerer du denne buksa med knevarmere får du godt med overlapp som også vil gi ekstra varme. Sportful bruker sin TC Pro-pute i Fiandre-buksa. Denne er myk, absorberer fukt godt og har veldig glatt overgang i kanten for minimal gnaging.