/ Sykler

NORSK «SEIER» I ROUBAIX

Martin Hoff først i mål i amatørutgaven av Paris-Roubaix.

Sist oppdatert: 11. april 2015 kl 22.25
FØRSTEMANN: Martin Hoff slo Alexander Kristoff med ca ett døgn. Dog spørs det om ikke seieren til Alexander Kristoff teller noget mer.
FØRSTEMANN: Martin Hoff slo Alexander Kristoff med ca ett døgn. Dog spørs det om ikke seieren til Alexander Kristoff teller noget mer.
Lesetid: 3 minutter

Mens proffene samlet overskudd til morgendagen og U23-gutta kjørte sin egen variant av Flandern rundt, gikk amatørutgaven av Paris-Roubaix av stabelen.

Les også: Norsk tredjeplass i Flandern

Rittet kan sykles med tre forskjellige distanser, 70, 139 og 163 kilometer. Den lengste utgaven inneholder samtlige pavéer som proffutgaven, men transportetappen på starten ble sløyfet.

Amatørrittet arrangeres som trimritt. Det vil si at det er uten tidtagning, og ingen offisiell vinner kåres. Men klokken 07.00 var det likevel en gruppe på et par hundre mann som alle var innstilt på vennligsinnet kappkjøring.

Les også: Kan Kristoff fortsette seiersrekken?

Det var altså av denne gjengen Martin Hoff kom først til mål.

– Jeg var først! Så du det, jeg er den første som kommer i mål! Ropte Martin etter å ha tatt den tradisjonsrike runden på velodromen i Roubaix.

Det var en seier som ikke kom helt av seg selv. All den tid rittet ikke har en offisiell konkurranse, det var flere som ville kjøre fort i dag.

Hør på: Her finner du alle våre podcaster

– Det var nok etter kanskje fire mil, at jeg kom meg avgårde med en kar fra Brasil. Vi kjørte hardt på brosteinen, og jeg bare jobbet med å holde hjulet hans. Så kom vi ut av pavéen først oss to, og så bare nikket vi til hverandre og sa «let's go». Det var to stykker som var rett bak oss, men jeg synes ikke de var de skarpeste, forteller Martin.

Derfra og inn holdt de to sammen, helt til de kom til den siste femstjerners pavéen, Carrefour le Arbre.

– Han fikk teknisk på pavéen, og jeg lå foran for en gangs skyld. Men så så jeg han plutselig ikke, og jeg fortsatte å kjøre som en gal. Jeg regnet jo med at det ville komme noen bakfra, men det kom jo ingen.

Martin Hoff har overhodet ikke latt den uoffisielle seieren gå til hodet på ham.

– Nei, haha. Det er jo ikke så mye fokus på å vinne dette rittet, men allikevel, når du er i en gruppe på et par hundre mann er det jo en utrolig god følelse å komme avgårde og kjenne at kroppen virker. Det apellerer nok kanskje ikke til konkurranseinnstinktet hos så mange av de sterkeste syklistene. Men jeg føler virkelig jeg kjørte bra, sier han.

Foreløpig har han ingen planer om noen nye klassikerseire.

– Jeg har ikke så mye rittplaner egentlig. Nå er Oggevann rundt neste, jeg liker litt sånn lokale ritt, avslutter han.

Publisert 11. april 2015 kl 22.25
Sist oppdatert 11. april 2015 kl 22.25
annonse
Relaterte artikler
annonse

Landevei.no utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalist: Knut Andreas Lone | Journalist: Henrik Alpers |

Tips oss: Send mail her!

Salgssjef Fri Flyt AS: Alexander Hagen