/ Sykler

LURTE SEG TIL KLATREKONGE

– Det var et lureløp hele veien, sier Carl Fredrik Hagen om thrillerfinalen i Oslos Klatrekonge 2014. Kristin Falck ble Oslos Klatredronning.

Sist oppdatert: 6. oktober 2014 kl 00.17
HELT KONGE: Carl Fredrik Hagen fikk revansj på Arne Post under Oslos Klatrekonge søndag ettermiddag. Foto: Martin P. Hoff
HELT KONGE: Carl Fredrik Hagen fikk revansj på Arne Post under Oslos Klatrekonge søndag ettermiddag. Foto: Martin P. Hoff
Lesetid: 3 minutter

Finalen fra Gressbanen til Tryvann søndag ettermiddag var et oppgjør mellom de tre som ledet klatrekonkurransen etter hele sesongen: Carl Fredrik Hagen, Arne Post og Erik Bohman. Og finalen ble en drømmerevansj for Hagen, som endelig fikk gjort opp for nederlaget i 2012 da Post stakk av med seieren.

– Ingen gadd å dra noe som helst, så det ble til at jeg måtte ligge i front fra start, sier Hagen, som kontrollerte hele løpet.

– Jeg kjørte bare rolig langturtempo, men la inn et kort rykk ved Besserud. Da falt Erik av, og kom aldri opp igjen, sier han.

Men Hagen hadde fortsatt Post hengende på seg som en klegg, og han viste seg å være skikkelig seig.

– Jeg trøkket på igjen i svingen ved Holmenkollen Restaurant. Da fikk jeg en liten luke på Arne, men han beit seg fast. Så forbi Midtstubakken tok jeg igjen et lite rykk, men roet ned ganske fort, og sluttet å tråkke, sier Hagen, og forklarer at det var ren taktikk.

– Jeg fikk Arne til å kjøre i front, men da ladet jeg beina og klinte til i Frognerseterknekkeren. Der fikk jeg luke med en gang, og kjørte solo opp til mål, sier klatrekongen tilfreds, og legger til at han slett ikke var sikker på formen før start.

– Jeg hadde skikkelig dårlig følelse og råtne bein, men var bra trøkk i støtene jeg hadde, sier Hagen, som til slutt vant med cirka 15 sekunders margin.

Les mer om Carl Fredrik Hagen i fredagspraten senere i uka. 

Damene slåss til siste meter
I år ble det også arrangert damefinale for første gang, og bare ett poeng skilte Kristin Falck på førsteplass fra Katrine Hofstad på andreplass. Siri Hildonen var tredje finalist, men måtte melde avbud til finalen.

Dermed ble damefinalen en ren duell mellom de to øverste på lista gjennom sesongen, og begge ga jernet til siste meter. Falck hadde mest krutt i beina, og da hun satte inn nådestøtet var slaget tapt.

– Kristin Falck vant med tiden 18:19, og det er faktisk en utrolig bra tid, så hun er i form, sier Hoff, som er imponert over begge jentene.

– Katrine Hofstad ga henne kamp helt til siste bakke, hvor hun måtte slippe. Katrine rullet inn 16 sekunder bak Kristin.

Både Hagen og Falck fikk et par Specialized S-Works landeveissko i tillegg til massiv heder og ære, og kan smykke seg med titlene Oslos Klatrekonge og Oslos Klatredronning i et helt år.

Fremmer sykkelinteressen
I tillegg til finalene mellom de tre beste i herrene og damene gjennom hele sesongen, ble det også kjørt en B-finale, der alle som ville kunne delta.

– Det var rundt 30 mann som deltok der, og det var sikkert noen perser også, men for de fleste er vel dette ganske sent på sesongen, sier Hoff.

Hagen syns arrangementet og finalen er et artig tiltak, og tror slike tiltak bidrar til å øke interessen for sykkel.

– Det var moro å bli klatrekonge, masse folk og god stemning, og gøy at så mange tok turen til Tryvann og syklet og heiet, sier Hagen.

Og det er nettopp det som er tanken bak hele klatrekonge-konseptet: Å spre sykkelglede.

– Jeg håper at konkurransen motiverer, og at den bidrar til økt sykkelinteresse. Det er jo derfor jeg gjør det, sier Hoff, som er ildsjelen bak prosjektet.

Den første utgaven av Oslos Klatrekonge ble kjørt i 2012, så årets utgave er tredje i rekka. Nå utvides konseptet til Trondheim og Bergen fra sesongen 2015.

Mer om klatrekongekonkurransene 

Publisert 6. oktober 2014 kl 00.18
Sist oppdatert 6. oktober 2014 kl 00.17
annonse
Relaterte artikler
annonse

Landevei.no utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalist: Knut Andreas Lone | Journalist: Henrik Alpers |

Tips oss: Send mail her!

Salgssjef Fri Flyt AS: Alexander Hagen