Edvald Boasson Hagen tok en meget etterlengtet seier da han spurtet først over mål på siste etappe av Tour des Fjords. MTN-Qhubeka-rytteren var en del av et firemannsbrudd som stakk i den siste bakken, og kvartetten holdt unna hele veien til mål. Der var Boasson Hagen den sterkeste, foran Daryl Impey, Marco Haller og Sven Erik Bystrøm. 

Ett femmannsbrudd, med Audun Brekke Fløtten (Team Ringeriks-Kraft) som eneste norske representant, fikk tidlig en god luke. Kvintetten hadde seks og et halvt minutt med syv mil igjen, men hovedfeltet hadde ingen planer om å la utbryterne gjøre opp om seieren.

Annonse

Inn i grisabakken siste gang var bruddet tatt inn, og etter et vanvittig støt av Edvald Boasson Hagen kom han seg av gårde sammen med nummer to i sammendraget Marco Haller, Sven Erik Bystrøm og Daryl Impey. 

Kvartetten jobbet godt sammen på de siste kilometerne, og i mål hadde de 15 sekunder til det jaktende hovedfeltet. Dermed overtok Haller ledertrøya fra Søren Kragh Andersen som vant gårsdagens etappe. 

Edvald var naturligvis en lykkelig mann etter å ha tatt sin første seier på nesten to år. 

- Det smakte utrolig godt med seier i dag, det har vært lenge siden sist og jeg har virkelig jobbet for denne. Jeg fikk satt inn et bra støt i den siste bakken, og vi fikk en luke. Inn på oppløpet lå jeg i en god posisjon og fikk tatt seieren. Jeg har trent og jobbet hard og det er herlig at jeg endelig fikk det til å løsne. 

Resultater Tour des Fjords etappe 5.

Topp 10 etappe

1. Edvald Boasson Hagen

2. Daryl Impey

3. Marco Haller

4. Sven Erik Bystrøm

5. Jasper Stuyven

6. Kristian Sbaragli

7. Mads Pedersen

8. Marco Marcato

9. Daniel Hoelgaard

10. Rasmus Guldhammer 

Topp 10 sammenlagt 

1. Marco Haller

2. Søren Kragh Andersen

3. Michael Olsson

4. Rasmus Guldhammer

5. Amets Txurruka

6. Daryl Impey

7. Edvald Boasson Hagen

8. Mads Pedersen

9. Alexander Kristoff

10. Kristian Sbaragli