Siden 21. august har Line Marie Gulliksen formelt syklet for det norske World Tour laget Hitec Products.

– Målet er å se hvilket potensial jeg har. Jeg tror Hitec vil være min mulighet til å ta det steget som kreves for å kunne kjempe i toppen internasjonalt. Det er definitivt oppnåelig, men progresjon følger en logaritmisk kurve, så jo bedre man blir, desto tregere går utviklingen, sier Gulliksen.

Annonse

Kontrakten snur opp/ned på satsingen for 27-åringen.

– Bare det at noen tar seg av logistikken rundt rittpåmeldinger, reiser, opphold og utstyr, vil bidra til et løft. Det er mye jobb med å planlegge, og det tar mye krefter som jeg nå kan bruke på det jeg er her for å gjøre. Når noen tar ansvar for logistikken, kan jeg fokusere 100 prosent på å trene, hvile og bli god. Det blir som dag og natt sammenliknet med hvordan det er når du må gjøre alt selv, sier hun.

– Men det aller beste med kontrakten er at jeg får et lag rundt meg og dermed alltid vil kunne sykle som et lag med flere kort å spille på. Da blir det mer taktisk kjøring og det er det jeg syns er moro. Og ikke minst det aspektet med lagsykling at du kan glede deg på de andre rytternes vegne når noen gjør det bra, uansett hvordan din egen dag var. Jeg gleder meg til å lære av de andre jentene på laget, sier Gulliksen, som allerede har representert Norge i flere sammenhenger i utlandet, inkludert årets Europamesterskap. 

LES OGSÅ: Borgli tok spurten 

Saken fortsetter under

Line Marie Gulliksen i Tour de Hallingdal 2017 - Foto Ingeborg Scheve 1400x933
PROFF: Det var innsatsen under Tour de Hallingdal i juli der hun ble nummer tre sammenlagt som gjorde det avgjørende utslaget for kontrakten med Hitec for Line Marie Gulliksen. Foto: Ingeborg Scheve

PROFF: Det var innsatsen under Tour de Hallingdal i juli der hun ble nummer tre sammenlagt som gjorde det avgjørende utslaget for kontrakten med Hitec for Line Marie Gulliksen. Foto: Ingeborg Scheve

STORE UTSKIFTNINGER I HITEC
I tillegg til Gulliksen, kommer også Julie Solvang fra Grimstad SK og Ingrid Moe fra Bergen CK inn i Hitec-troppen for 2018.

Samtidig har Emilie Moberg skrevet kontrakt for det danske satsingslaget VéloCONCEPT Women som eies av Bjarne Riis og med Carmen Small som sportsdirektør. Dit går også Katrine Aalerud.

Cecilie Gotaas Johnsen og Miriam Bjørnsrud legger opp proffkarrierene etter årets sesong. Bjørnsrud er imidlertid med på turrittsatsingen The Duke Sport som har ambisjoner om å sette ny damerekord på Lillehammer-Oslo i juni.

LES OGSÅ: Dette laget skal vinne Lillehammer-Oslo 

Videre går Tone Hatteland Lima over fra utøverstallen i Hitec til administrasjonen i laget.

– Det blir veldig spennende med den nye lagsammensetningen. Jeg tror det er sunt både for lagmiljøet og kulturen i laget med litt utskiftninger innimellom, og jeg er veldig glad for at Emilie og Katrine har fått muligheter ute, sier Gulliksen.

Selv om hun nå har proffkontrakt har hun ikke sagt opp jobben.

– Jeg kommer til å fortsette å jobbe der jeg er nå, men har en slik stilling at jeg kan jobbe på nett, og jobbe når det passer meg på dagen, sier hun. 

Saken fortsetter under

Emilie Moberg - VM fellesstart 2015 - Per Erik Mæhlum-NCF
UTE: Emilie Moberg slutter i Hitec til fordel for det danske profflaget VéloCONCEPT Women. Foto: NCF

UTE: Emilie Moberg slutter i Hitec til fordel for det danske profflaget VéloCONCEPT Women. Foto: NCF

FIKK MED SEG LADIES TOUR 
Før Gulliksen gikk inn i Hitec i høst, fikk hun også syklet Ladies Tour of Norway med landslaget. Hun hadde allerede syklet UCI-etapperittet i Halden før, men da var det som klubbrytter, og rittet hadde en lavere UCI-kategori.

– Det er alltid en ære å få sykle for Norge i landslagsdrakten, men å få sykle både for landslaget på en World Tour ritt og på hjemmebane i tillegg, det er stort, sier hun.

Gulliksen var også en av flere ryttere som var vurdert til VM i Bergen, men ble vraket i det siste uttaket. Da er det er en bittersøt trøst at å komme med i bruttotroppen til VM.

– Det er jo mest sannsynlig en once-in-a-lifetime-mulighet, og da er det jo litt leit at man var så nærme. Men samtidig hadde jeg i starten av sesongen satt det å være med i vurderingen til VM som et mål å virkelig strekke meg etter, sier hun.

– Slik sett må jeg jo si meg fornøyd med å ha greid den hårete målsettingen for sesongen. Men når man er så nære å komme med, så er det likevel litt leit.

LES OGSÅ: – Ett av de kuleste oppgjørene jeg har hatt 

Saken fortsetter under

Line Marie Gulliksen - RR 2017 etappe 3 - Arrangøren 1400x933
VINNER: Line Marie Gulliksen under Rojan Rundfahrt i sommer. Foto: Arrangøren

VINNER: Line Marie Gulliksen under Rojan Rundfahrt i sommer. Foto: Arrangøren

TOMROM I BOC ELITE
Men Gulliksen etterlater seg et tomrom i laget hun forlater. Gulliksen er en av ildsjelene bak jentesatsingen i Bærum og Omegn CK med laget BOC Elite.

Hun håper at jentemiljøet i klubben vil fortsette å gro selv om hun selv ikke lenger er en del av laget. Med såpass få jenter som satser på landevei, ser hun at det er viktig å tenke på tvers av klubbene for å skape store nok miljøer for de som ønsker å satse.

– Jeg håper at BOC Elite kan fortsette å gro det jentemiljøet vi greide å skape, og at jenter fra hele Østlandet vil samle seg om laget som et seriøst tilbud til de som vil satse.

LES OGSÅ: Gjør hverandre gode   

Kirsti Ruud - Christina Holth - Kristin Bærland - Line Marie Gulliksen - Mari Skybak Foto Arjan Boldingh 1400x933
TOMROM: Jentene i BOC Elite, Kirsti Ruud (fra venstre), Christina Holth, Kristin Bærland og Mari Skybak må finne nye ryttere for å fylle tomrommet etter Line Marie Gulliksen (andre fra høyre). Foto: Arjan Boldingh

TOMROM: Jentene i BOC Elite, Kirsti Ruud (fra venstre), Christina Holth, Kristin Bærland og Mari Skybak må finne nye ryttere for å fylle tomrommet etter Line Marie Gulliksen (andre fra høyre). Foto: Arjan Boldingh