Team Hitec Products har i over ti år vært Norges spydspiss på kvinnesiden, men nå er det slutt for laget i sin nåværende form.

Skjønt, lagets stamme vil fortsette, men laget blir nå en del av satsingen til Team Coop – og laget bytter navn med umiddelbar virkning.

– Vi er veldig glade for å ha fått en solid partner som Coop med oss på laget. Vi skal fortsatt være plattformen for de beste norske kvinnelige syklistene, kombinert med internasjonale stjerner», sier Karl Lima, Team Manager i Team Hitec Products.

Det er en offensiv uttalelse fra lagets manager gjennom mange år. Det har knyttet seg mange spørsmål til hvorvidt Norge er stort nok for to profesjonelle damelag. Uno-X starter kontinentallag i 2022, før de satser på å ta skrittet opp til World Tour i 2023.

Årelang satsing

Team Coop er Norges lengstlevende kontinentallag, som startet i 2004. Laget er tidligere kjent som Sparebanken Vest og Team Øster Hus, før Coop etterhvert kom på banen som den største sponsoren.

Mens det ene kontinentallaget etter det andre har kommet og gått, er Coop i dag ett av to kontinentallag igjen. Med samme geografiske satsingsområde ble det helt naturlig å gjøre kvinnesatsingen Team Hitec til en del av sin satsing.

– Ettersom Coop allerede satser på sykkel med kontinentallaget Team Coop, var det naturlig å samkjøre kreftene mellom lagene som begge har base i Stavanger/Sandnes-området, hvor Norges første velodrom snart står klar. Samarbeidet vil styrke miljøet i regionen både når det kommer til kompetanse, samt rytternes utvikling, sier Stein Ørn i pressemeldingen til laget.

Lagene inngår et samarbeid med umiddelbar virkning, og Team Hitec Products skifter navn til Team Coop-Hitec Products.

Kommende rittkalender for Team Coop-Hitec Products er:

  • Oxyclean Classic Brugge-De Panne, 25. mars

  • Gent Wevelgem, 28. mars

  • Dwars door Vlaanderen, 31. mars

  • Flandern rundt, 04. april