Dette laget skal vinne Lillehammer-Oslo

Har ambisjoner om å knuse damerekorden.

Sist oppdatert 29. september 2017 kl 07.00
Monica Storhaug (til høyre) sikter mot rekord på Lillehammer-Oslo i 2018, der Maiken Tømta (til venstre) er en av 20 ryttere så langt på det nye laget. Foto: Privat
Monica Storhaug (til høyre) sikter mot rekord på Lillehammer-Oslo i 2018, der Maiken Tømta (til venstre) er en av 20 ryttere så langt på det nye laget. Foto: Privat

Etter andreplassen i Styrkeprøven med Team Girl Power i år, lanserer Monica Storhaug og Linda Wold et nytt satsingslag som skal gi Ladies Edition Race Team* reell konkurranse i dameklassen neste år: Team Duke Sport, med seg selv som kapteiner.

I år var Storhaug og Girl Power i mål nesten 20 minutter bak Ladies Edition Race Team på Styrkeprøven Lillehammer-Oslo, og Ladies Edition Race Team slo da gjeldende rekord med over 20 minutter.

LES OGSÅ: Smadret damerekorden 

Ladies Edition Race Team syklet i gjennomsnitt 39.71km/t på de 191 kilometerne. Men Storhaug mener det er mulig å sykle vesentlig fortere enn det Ladies Edition Race Team gjorde. Hun legger opp til 42km/t i snitt.

– Vi har lyst til å sykle fort. Det vet vi det er mange damer som kan, så vi ble enige om å samle dem. Nå har vi 18-20 navn på blokka til Lillehammer-Oslo 2018 med mål om å sykle på fire og en halv time. Det er mange damer som har syklet Lillehammer-Oslo på 4:30 før, men ikke på et rent damelag, sier Storhaug.

* Ladies Edition er også navnet på fellesstarten for kvinner i Styrkeprøven Lillehammer-Oslo, mens Ladies Edition Race Team er navnet på satsingslaget til Caroline Vamnes’ jenteprosjekt Ladies Edition.

LES MER: Dameduellen 

Saken fortsetter under

GirlPower DSSP 2017 - Foto GirlPower 750x
GirlPower DSSP 2017 - Foto GirlPower 750x

ANDREPLASS: Team Girl Power var 20 minutter bak Ladies Edition Race Team på Styrkeprøven 2017. Det skjer ikke for Monica Storhaugs damer i 2018. Foto: Team Girl Power

OPPSTART I OKTOBER
Det nye laget har sin første fellestrening på Trento Kjeller 22. oktober, der det også blir mer informasjon om målsettingen og hva som kreves, i tillegg til den fysiske økta og sosialt opplegg.

– Da kommer en rytter fra Aurora Borealis og kjører spinning for oss og snakker litt om hva som skal til for å lykkes. Så skal vi ut å spise, sier Storhaug.

Utover oppstartsamlingen blir det ikke noe omfattende felles treningsopplegg for laget.

– Vi kommer ikke til å ha så mange fellestreninger. Det forventes at alle gjør jobben. Disse damene trener i gjennomsnitt mellom 10 til 15 timer i uka, og de vet hva som skal til for å sykle 19 mil med over 40 i snitt. Det er mye gjeve medaljer og trøyer i premieskapene til denne gjengen. Og slikt kommer ikke i posten akkurat, sier Storhaug.

Totalt er det lagt opp til to-tre samlinger og et par felles ritt før Styrkeprøven, samt en banesamling med Anita Valen i Danmark til vinteren.

LES OGSÅ: Puslete jentelag 

Saken fortsetter under

Miriam Bjørnsrud - Emma K Skjerstad - Thrude Natholmen - NTG - Jan 2017 - Foto Ola Morken 1400x933
SATSER: Miriam Bjørnsrud (til venstre) og Thrude Natholmen (til høyre) er med på det nye satsingslaget The Duke Sport. Her med Emma Skjerstad (midten) på trening i regi av landslaget i vinter. Foto: Ola Morken

SATSER: Miriam Bjørnsrud (til venstre) og Thrude Natholmen (til høyre) sykler for The Duke Sport på Lillehammer-Oslo 2018. Her er de to med Emma Skjerstad på trening i regi av landslaget i vinter. Foto: Ola Morken 

MÅ SKAPE GODT MILJØ
Storhaug vet at det sportslige målet bare er en del av utfordringen. Laget blir ikke bedre enn rytternes evne til å jobbe for hverandre og lagets mål, og Storhaug har selv erfaringer med at dette aspektet kan være mer krevende å få til for rene damelag.

De to kapteinene mener imidlertid at gruppa har gode muligheter for å lykkes både sportslig og sosialt.

– De fleste damene her kjenner hverandre fra før, da nesten alle har vært i sykkelmiljøet i mange år. Rytterne er håndplukket, og det er lagt stor vekt på tidligere resultater i tillegg til evnen til å kunne tilpasse seg i en gruppe. Det blir svært viktig når det er så mange fantastisk gode individualister som skal jobbe sammen i et team. Mange av damene har oppnådd mange gode resultater, og som er eller har vært helt i toppen. Derfor tenker vi at behovet for å markere seg som individualist blir mindre, sier Storhaug.

LES OGSÅ: Dobbelt norsk i Gran Fondo World Tour 

natholmen finish Murdoch 1400x933
RASK: Thrude Natholmen under tempoetappen på Tour de Hallingdal. Foto: Kent Murdoch

RASK: Thrude Natholmen under tempoetappen på Tour de Hallingdal. Foto: Kent Murdoch

MERITTERT RYTTERSTALL
Laget har 18 ryttere på lista som har sagt de er med, samt et par som fortsatt vurderer det. Flere av rytterne har både norske og internasjonale mesterskapstitler, stallen består av en blanding av terrengsyklister og triatleter så vel som landeveisryttere, og mange av dem har ambisjoner også utover Styrkeprøven.

– Noen satser master, noen har hvilt noen år, noen satser mot senior-NM, og på sikt jobber vi også mot et banelag og et lagtempolag, sier Storhaug.

Dette er rytterstallen 2018
Linda Wold
Monica Storhaug
Miriam Bjørnsrud
Bjørg Eva Jensen
Thrude Natholmen
Siri Hildonen
Bente Rossing
Lisa Axmann
Line Foss
Mette Pettersen
Anny Hauglid
Siv-Elin Sæteren
Janne Smauget
Line Mari Langseth
May Mork Johannesen
Monica Myhre Mørch
Cecilie Marie Pederstad Rise
Maiken Tømta

Laget Team Girl Power fortsetter også med eget opplegg for neste sesong. De satser mot Styrkeprøven Trondheim-Oslo i 2018.

Publisert 29. september 2017 kl 07.00
Sist oppdatert 29. september 2017 kl 07.00
annonse
Relaterte artikler
annonse

Landevei.no utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalist: Knut Andreas Lone | Journalist: Henrik Alpers |

Tips oss: Send mail her!

Salgssjef Fri Flyt AS: Alexander Hagen