– Ett av de kuleste oppgjørene jeg har hatt

Slo lagkameraten på tampen etter hardkjør fra første tråkk i Superpokal Voldsløkka.

Sist oppdatert: 7. oktober 2017 kl 18.19
KONGEN AV VOLDSLØKKA: Ole Hem snøt lagkameraten for seieren i Superpokal Voldsløkka på tampen. Foto: Kristoffer Kippernes
KONGEN AV VOLDSLØKKA: Ole Hem snøt lagkameraten for seieren i Superpokal Voldsløkka på tampen. Foto: Kristoffer Kippernes
Lesetid: 5 minutter

Morten Vaeng ledet med pluss-minus 10 sekunder til Ole Hem helt til siste runde i Superpokal Voldsløkka.

– Jeg så at Morten begynte å få det litt på nest siste runde. Jeg tok ham igjen like før siste runde, og fikk noen meter, men jeg følte ikke at jeg hadde kontroll på Morten likevel. Vi hadde ligget og tyne hele veien, sier Hem, som setter seieren over lagkollegaen høyt.

– Dette er nok en av de kuleste fightene jeg har hatt i et ritt. Og det var moro at det var så mye folk som heiet og stor stemning hele veien. Da er det ekstra moro når det blir en slik kamp om seieren, sier han. 

Vaeng klokket inn 12 sekunder bak Hem.

– Ole var sterkest til slutt, og jeg er fornøyd med andreplass. Men jeg skulle gjerne hatt pokalen. Jeg får bare prøve igjen til neste år, sier veteranen, som ble nummer to også i fjor.

Bak dem var det en luke på ned til Fredrik Haraldseth, som vant oppgjøret om tredjeplassen og sikret storeslem til Swix Hard Rocx på prestisjerittet i hovedstaden.

Se stort bildegalleri fra krossfesten

TRAFF SPIKEREN
Vaeng åpnet med å rykke tidlig i rittet. Da fulgte Hem og Haraldseth, og dannet en tetgruppe på tre inntil Haraldseth kjørte på en planke med spiker i en gjørmedam.

– Noen hadde lagt ut en planke med spiker i løypa, og jeg traff selvsagt spikeren på hodet. Da måtte jeg kjøre nesten en hel runde på helt flatt forhjul, og det tapte jeg minst et halvt minutt på, så etter det handlet det bare om å sikre tredjeplassen, sier Haraldseth.

Mens Haraldseth slet med forhjulet rykket Vaeng på nytt og fikk en liten luke på Hem, som Hem etter hvert tettet og deretter gikk forbi. 

Edvald Boasson Hagen endte på 13. plass, over tre og et halvt minutt bak Hem.

Topp 3 menn senior
1. Ole Hem, Swix Hard Rocx, 50:40
2. Morten Vaeng, Swix Hard Rocx, 50:52
3. Fredrik Haraldseth, Swix Hard Rocx, 51:53

Fullstendige resultater 

Saken fortsetter under

Morten Vaeng - Superpokal Voldsløkka 2017 - Ola Morken 1400x933
NEST BEST: Morten Vaeng ble henvist til andreplass i år som i fjor. Foto: Ola Morken

NEST BEST: Morten Vaeng ble henvist til andreplass i år som i fjor. Foto: Ola Morken

Fjorårsvinner Erik Nordsæter Resell sykler Paris-Tours denne helga og stilte ikke til start for å forsvare tittelen.

SLIK GIKK SUPERPOKAL VOLDSLØKKA I FJOR:
Resell ble kongen av Voldsløkka 

Blant juniorgutta tok Søren Wærenskjold en overlegen seier. Han vant med over to og et halvt minutts margin ned til Fredrik Bårdstangen på andreplass.

Topp 3 menn junior
1. Søren Wærenskjold, Ringerike SK, 52:33
2. Fredrik Bårdstangen, Soon CK, 55:29
3. Ludvig Fischer Aasheim, SK Rye, 56:00

Fullstendige resultater 

Saken fortsetter under

Fredrik Haraldseth - Superpokal Voldsløkka 2017 - Ola Morken 1400x933
PLANKEKJØRING: Fredrik Haraldseth kjørte på en planke med spiker i første halvdel av rittet og konsentrerte seg om å sikre tredjeplassen. Foto: Ola Morken

PLANKEKJØRING: Fredrik Haraldseth kjørte på en planke med spiker i første halvdel av rittet og konsentrerte seg om å sikre tredjeplassen. Foto: Ola Morken

NY SEIER TIL OPSAHL
I dameklassen herjet Martine Opsahl med konkurrentene på Voldsløkka, slik hun også har gjort i Norgescupen så langt denne sesongen. Førsteårssenioren slo proffrytteren Line Marie Gulliksen med over to minutter i lørdagens kross-oppgjør i Oslo.

I forkant av Superpokal Voldsløkka var Opsahl, som har vunnet begge de to Norgescuprittene i årets kross-sesong, ekstra spent på hvordan hun ville gjøre det, da dagens ritt hadde et større og sterkere startfelt enn Norgescupen.

– Rittet gikk overraskende bra Jeg startet hardt og fikk en luke sammen med Marit (Sveen) fra begynnelse, og så kjempet vi sammen inn til mål. Jeg hadde ingen tryn i dag, så slik sett var det et ganske perfekt ritt, sier Opsahl, var overrasket over å ta seieren med dagens startfelt.

– Det var utrolig kult å vinne i dag. Jeg hadde ikke trodd det da jeg meldte meg på. Men jeg fikk tøff konkurranse fra Marit hele veien, så det ble en hard kamp. Å slå så dedikerte ryttere som Line (Gulliksen) er også utrolig kult, sier hun. 

Topp 3 kvinner senior
1. Martine Opsahl, IF Frøy, 48:08
2. Marit Sveen, SK Rye, 48:23
3. Line Marie Gulliksen, Hitec Products, 50:09

Fullstendige resultater

Saken fortsetter under

Martine Opsahl - Superpokal Voldsløkka 2017 - Kristoffer Kippernes 1400x933
DRONNINGA AV VOLDSLØKKA: Martine Opsahl tok seieren i dameklassen. Foto: Kristoffer Kippernes

DRONNINGA AV VOLDSLØKKA: Martine Opsahl tok seieren i dameklassen. Foto: Kristoffer Kippernes

Opsahl og Sveen kjempet side om side helt til det gjensto en runde. Da rykket Opsahl, og Sveen klarte ikke å følge.

Sveen er imidlertid godt fornøyd med andreplassen, og at avstanden opp til Opsahl ikke var større.

– Martine var sterkere enn meg på slutten. Men rittet gikk overraskende bra og formen var bedre enn forventet etter halvannen uke med sjukdom inn mot rittet. Det var en veldig morsom løype med masse svinger og tekniske elementer. Nå blir det gøy å kjøre mer kross framover, sier Sveen.

Saken fortsetter under

Marit Sveen - Superpokal Voldsløkka 2017 - Ola Morken 1400x933
SESONGDEBUTANT: For Marit Sveen var Superpokal Voldsløkka første krossritt for sesongen, etter 1.5 uke med sjukdom. Foto: Ola Morken

SESONGDEBUTANT: For Marit Sveen var Superpokal Voldsløkka første krossritt for sesongen, etter 1.5 uke med sjukdom. Foto: Ola Morken

Gulliksen var også tilfreds med å ta den siste pallplassen.

– Det var veldig gøy. Jeg knotet litt i starten, men kom meg etter hvert. Det var utrolig god stemning og mange som heiet, og det gjør alt veldig mye mer morsomt, sier hun.

Gulliksen, som nylig skrev kontrakt med profflaget Hitec, bruker kross-rittene som alternativ trening i landeveissatsingen.

– Kross er bare utrolig gøy og god avlastning fra landevei. Jeg kommer nok til å kaste meg med på noen flere krossritt framover høsten. Dette var en knallbra økt.

Elisabeth Sveum, som vant Superpokal Voldsløkka i fjor, har slitt med sjukdom i flere uker, og stilte derfor ikke til start i år.

SLIK GIKK DET I DAMEKLASSEN I FJOR: Elitejentene måtte slåss om plassen 

Line Marie Gulliksen - Superpokal Voldsløkka 2017 - Ola Morken 1400x933
AVVEKLSLING: Line Marie Gulliksen, som nylig signerte proffkontrakt med Hitec, syklet Superpokal Voldsløkka som en alternativ hardøkt i landeveissatsingen. Foto: Ola Morken

AVVEKLSLING: Line Marie Gulliksen, som nylig signerte proffkontrakt med Hitec, syklet Superpokal Voldsløkka som en alternativ hardøkt i landeveissatsingen. Foto: Ola Morken

Publisert 7. oktober 2017 kl 18.19
Sist oppdatert 7. oktober 2017 kl 18.19
annonse
Relaterte artikler
annonse

Landevei.no utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalist: Knut Andreas Lone | Journalist: Henrik Alpers |

Tips oss: Send mail her!

Salgssjef Fri Flyt AS: Alexander Hagen