Det amerikanske World Tour-laget Trek Factory Team stiller til start i Tour des Fjords 2015.

Selv om laget har vært preget av både oppturer og nedturer de siste årene, Fabian Cancellaras herjing i Flandern Rundt og hjerteknuseren Jens Voigts evige entusiasme gjør at laget fortsatt er populært.

Annonse

Best av alt, laget vil med stor sannsynlighet bli anført av den sveitsiske superstjernen Fabian Cancellara når de stiller til start i 2015.

– Dette viser at vi har etablert oss som et attraktivt etapperitt for de store lagene og de aller beste ryttere, sier Roy Hegreberg, daglig leder i Tour des Fjords.

Med Trek Factory Team og Fabian Cancellara på startstreken kan forsvarende vinner og lokalhelt Alexander Kristoff forvente skarp konkurranse om sammenlagtseieren i 2015. Fabian Cancellara har vunnet flere OL- og VM-medaljer samt hele syv etappeseire i Tour de France. 

Tidenes startfelt
I tillegg til Trek Factory Team og Alexander Kristoffs Team Katusha har Tour des Fjords til nå fått bekreftet deltagelse fra tre øvrige World Tour-lag. Også disse forventer å stille til start med noen av sine største stjerner.

For eksempel forventes Orica-Greenedge å stille med Simon Gerrans, mens FDJ.fr. sitt mannskap inkluderer Thibaut Pinot

Pinot er mannen som i 2014 ble nummer tre sammenlagt og vant ungdomskonkurransen i Tour de France. 

Tinkoff-Saxo er det femte World Tour-laget som har bekreftet at de til neste år ønsker å oppleve våren omkring fjordene på Vestlandet.

Tour des Fjords UCI kat. 2.1 blir i 2015 arrangert for tredje gang i dagene 27. – 31. mai, og vil ha fem etapper i det fantastiske fjordlandskapet i Hordaland og Rogaland.

KOMMER #2: Simon Gerrans moste Fabian Cancellara i Milano-Sanremo 2012. Han stiller til start i Tour des Fjords. Foto: Cor Vos.