Landeveissko: Lake CX331

Størrelser: Herre, Herre bred; Dame (H, Hb 39-48:50, 39.5-46.5 ; D 36-43, 37.5-42.5)

Annonse

Farger: 2014 hvit/sølv, hvit/rød, 2015 hvit, sort med hvit eller gullfarget tekst

3- (Look, Shimano Time/Mavic etc) eller 4-hulls (Speedplay) såle

Oppgitt vekt (42): 255 g

Pris: 2999,-

www.lakeshoes.com / www.topbikes.no 

CX 331 er en tradisjonelt utseende sko som oser godt skomakerarbeid. Den har deilig mykt skinn ut- og innvendig og litt luftig kunstfiber her og der. Ved hælen er det «vinduer» i karbon, og sålen er også i karbon, som seg hør og bør for en toppsko. Gilde streker i klossområdet skal hjelpe med å få klossen plassert korrekt. Med skoen følger et par E-Soles, som med ekstrautstyr kan tilpasses mange ulike føtter. Pløseløsningen er tradisjonell, kun sydd fast foran, og en enkel BOA-snelle tar seg av strammingen. Innsteget er skåret lavt ved ankelknokene, men kommer høyt opp ved achilles.

Skoen kommer i 2015 i hvitt kenguruskinn med sølv BOA-snelle, tekst og og kunststoff, eller i klassisk sort med skinn av ponni (eller er det fra unghest eller esel? Equine betyr hestedyr. Lake er ikke mer spesifikke enn som så.) med tekst i hvitt eller gull. 2014-skoen er hvit med sølv- eller rødfarget skinn øverst omkring pløse og innsteg. Tåboksen er i skinn, uten noen form for beskyttelse mot roterende fordekk.

Vi har tidligere gitt CX331s storebror CX402 gode skussmål i test. CX331 er nesten 20 gram lettere, har kun en BOA-snelle, og det er kun hælkappen som er varmeformbar.

I bruk

Testeren er såkalt hulfot, og bruker spesialsåler, ortopediske fotsenger. Oppi med dem. BOA-lissen er såpass kort at den svært høye vristen min må lirkes unser pløsen. En mer normal fotform bør ikke plages av dette. Vel oppi sitter skoen bra, også rundt hælen før baking. Kanskje kunne den vært litt smalere? Det er enklere å bake utover enn innover. Det er enkelt å plassere klossene, og ingen bør ha problemer med å få dem langt nok bak. Hullene er plassert mot innersiden av skoen, slik at det ikke skulle være noe problem å oppnå nok Q for uttilbens ryttere. Samtidig bygger riktignok hælkappen endel i bredden. Det er i det hele tatt svært mye hæl på denne skoen, spesielt om man sammenlikner med stilkatastrofen Bont Vaypor som er særdeles minimalistisk i dette området.

Tåboksen er middels bred. Vi kunne tenkt oss litt bedre plass til lilletåen, men slikt er individuelt. Vi har prøvd på lillebror CX237 og storebror CX402, og de har ikke helt samme passform som CX331. Skoen forøvrig er formet så fint at vi ikke har følt behov for flere sneller enn den ene.

Våre hvite sko har fått stygge sorte dekkmerker på tåboksen.

Oppsummert

Lake CX331 er en tiltalende toppsko med grei vekt og varmetilpasset hælkappe. De medfølgende sålene kan også passes til de fleste føtter. Den kommer i halve størrelser, normal og bred lest, og damelest. Skulle du finne at dette er Skoen for deg kan det være greit å vite at den også finnes i terrengutgave og sykkelkrossutgave, den siste med Flode-tenner som gir godt grep når du løper opp bratte gressbakker.

+ Skomakerarbeid, formbarhet, utbyttbare sliteklosser på hæl og tå

- Ubeskyttet lær omkring tåboksen