Test av sykkelsko til vinter for landevei- og gravelsykling

Skal du holde syklingen i gang ute gjennom vinteren trenger du et par skikkelige vintersko. Vi har testet vintersykkelsko fra Lake, Giro, 45NRTH, Specialized og Fizik.

Sist oppdatert: 2. februar 2023 kl 06.00
test av fizik terra artica gtx vinter sko sykkel
VINTERSKO? Den ser til forveksling ut som en helt vanlig sykkelsko, men Fizik Terra Artica har både varmt innerfór og Gore-Tex. Holder den deg varm på kjølige turer? Foto: Kristoffer H. Kippernes.
Lesetid: 2 minutter

Ikke alle ønsker å sitte inne og svette på rulla foran Zwift-skjermen gjennom vinterhalvåret. Uansett om du skal sykle utendørs for å trene, kose deg, eller transportere deg selv til jobb, er et par gode vintersykkelsko en god investering.

Det finnes flere typer vintersko. Både slanke, minimalistiske varianter uten mye isolasjon, og mer kraftige modeller med mye isolasjon. I tillegg kan du gjøre egne tilpasninger som ved å legge i varmere såler, eller gå opp en størrelse i sko og bruke litt tykkere sokker. 

Hvilken sko du bør kjøpe, kommer an på bruken og dine behov. Vår tommelfingerregel, er å alltid kjøpe litt varmere sko enn du tror du vil få bruk for. Vintersykling kan være helt magisk, men også en real nedtur hvis du blir sittende å tråkke med kalde tær i flere timer.

test av giro blaze sykkelsko vinter
SLANK VINTERSKO: Skal du sykle i vinterlige forhold og ikke vil ha en stor og klumpete sko, bør du ta en titt på Giro Blaze. Foto: Kristoffer H. Kippernes.

Ved landevei- og gravelsykling har du også som regel høyere fart og sitter mer statisk på sykkelen, noe som gjør at du kan fryse litt lettere enn hvis du driver med stisykling om vinteren.

Noen sko som omtales som vintersko, opplever vi reelt sett er mer enn høst- og vårsko. Les derfor testene våre nøye, og gjør egne vurderinger.

Som Landevei-abonnent har du tilgang på testene, som er gjort av Terrengsykkel.

  • Fizik Terra Artica GTX er en av de nyeste vintersykkelskoene på markedet, og er en sko som skal fungere til alt. Den er både fôret og vanntett. Les hele testen her.

  • Shimano MW702 er en annen vintersko som kom høsten 2022. Skoen gjør det bra i testen, men er kanskje ikke for de aller kaldeste dagene. Les hele testen her.

  • Giro Blaze er en vintersykkelsko som vil appelere til mange med et strøkent og minimalistisk design. Les hele testen her.

  • 45 NRTH Ragnarok Tall er en super vintersykkelsko til den allsidige syklisten. Les hele testen her.

test av 45nrth vintersykkelsko
HØY MODELL: 45NRTH Ragnarok Tall er som navnet tilsier en ekstra høy versjon av en sykkelsko til bruk i de kaldere månedene av året. Foto: Kristoffer H. Kippernes.
  • Fizik X2 Trail er ikke de aller varmeste vinterskoene, men har flere andre gode kvaliteter. Blant annet har de lav vekt og er vanntette. Les hele testen her.

  • Lake er kanskje mest kjent for sine kraftige vintersko som tåler mange minusgrader, men de har også noen slankere modeller, som MX146. Les hele testen her.

  • Lake sin aller mest solide vintersko er modellen MXZ304. Den er ganske dyr, men også skikkelig varm. Les hele testen her.

  • Specialized Defroster er en populære vintersykkelsko som vil fungere til både stisykling og lange turer på grus- eller landeveissykkelen. Les hele testen her.

test av specialized vintersykkelsko
GOD MODELL: Specialized Defroster er en fin vintersko til flere typer sykling.
Publisert 20. desember 2021 kl 07.41
Sist oppdatert 2. februar 2023 kl 06.00
annonse
Relaterte artikler
annonse

Landevei.no utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalist: Knut Andreas Lone | Journalist: Henrik Alpers |

Tips oss: Send mail her!

Salgssjef Fri Flyt AS: Alexander Hagen