Danny Shane sykkeltøy
Danny Shane Rigbey trøye, 899 kroner
Danny Shane Shelby bukse, 1799 kroner
Importør: Oslo Sportslager 

+ Stilig design, tørker fort, uformell og stilig passform, ekstra lomme til verdisaker.

Annonse

– Savner litt detaljer i denne prisklassen, hvitt panel på en bukse er sjelden hvitt særlig lenge, litt små sidelommer.

Det er litt vanskelig å si hvem sin skyld det er at landet i disse dager flommer over av svartkledde syklister, men om du er av en av de som misliker zorromoten, kan Danny Shane være løsningen for deg. 

Sykkelkulturen i Texas er gryende, og fra den kulturelle og høyst individualistiske byen Austin finner vi klesmerket Danny Shane. De har tatt design og funksjon i en litt annen retning enn vi ofte ser i Europa. Mens vi på denne siden av Atlanterhavet oftest ser historiske forankringer i sykkeltøydesign, går amerikanerne sine helt egne veier.

Trøyene til Danny Shane leveres i alt fra den babyblå og skotskrutede Bluewater-trøya, via den rosa IVY Leauge-inspirerte Berkeleytrøya, til trøyer i svart-hvitt design, slik som Gex eller Gent-trøyene.

Sykkelbuksene er langt mindre iøynefallende i utseendet, og har svart som hovedfarge. Testbuksen vår har et stort hvitt sidepanel på venstre lår, mens flere av de andre modellene nøyer seg med enkle fargedetaljer nederst på buksestrikken. Buksene kan selvsagt fargekordineres med trøyene.

Importøren, Oslo Sportslager, har tatt inn et rikt antall trøyer, og litt færre bukser, men fortsatt nok til at du kan kjøre sånn noenlunde din egen stil.

BEHAGELIG TØY

Sykkeltøyet fra Danny Shane er behagelig av mange årsaker. La oss ta passformen først. Snittet på trøyene er litt løsere enn det moderne og svært tettsittende tøyet som vi finner på de raskeste syklistene. Undertegnede valgte også her størrelse M som normalt, og stoffet holdt seg litt mer ut fra kroppen enn normalt. 

Men, for å forhindre at tøyet henger og slenger mens lommer er fulle, er strikken i livet og ved enden av ermene normalt stramme. Vi får følelsen av å bruke sykkeltøy, men føler oss litt mer uformelle enn når det er ritt, noe som står fint til tøyets utseende. En gummistrikk nederst på ryggen og innsiden av bukselårene holder tøyet på plass.

På ryggen finner vi tre små lommer. Midtlommen er stor normalt bred, mens sidelommene er heller små. I Texas trenger du sjelden særlig mer enn en lett vindvest og et par sjokolader på lomma, mens nordmenn med behov for litt mer regntøy eller løsermer kan finne lommene litt for små.

Selve stoffet forteller produsenten er laget av vanlig polyesterstoff, som de har mikset sammen med trådfibre laget av bambus. Stoffet skal angivelig være miljøvennlig, og pusteegenskapene suverene.

Akkurat miljøbiten er det heller vanskelig å etterprøve, men stoffet i trøyen er uansett behagelig i bruk. Særlig tørker det svært fort, og om du eksempelvis kjører uten undertrøye kan vått og klissete tøy gjøre det kald i skyggepartier eller lange utforkjøringer. Det slipper du med akkurat disse plaggene.

Buksen har pute fra Cytech, kalt Carbonio. Dette er samme pute som vi finner i blant annet Gores toppbukser, og er et velprøvd produkt. Alle puter passer ikke alle romper, men det skal godt gjøres at det går for galt med denne puten. Vi er ikke helt begæistret for det hvite sidepanelet på buksen, da dette sjelden er hvitt for lenge.

OPPSUMMERT

Danny Shane er befriende annerledes enn den konservative kleskoden vi ellers finner blant landeveissyklister. Både bukse og trøye holder god kvalitet, og er også teknisk gode. Vi savner et par snertne detaljer på trøya til denne prisen. Klarer du å prute deg ned et par hundrelapper har du en klar vinner.

Dessuten blir du trolig den kuleste gutten i gata.

Da gjenstår det bare å tørre.