Adidas har akkurat lansert sin nyeste sykkelsko, med et forbilledlig enkelt navn.

Nyskapningen heter intet mindre enn «Adidas The Road Cycling Shoe», så slipper en hvertfall enhver tenkelig forvikling om hva det er en faktisk kjøper.

Annonse

Adidas' klassiske striper var i en årrekke forbundet med T-Mobile, det rosa laget til Jan Ullrich som forlot sporten i vanry. Team Sky hadde også tøy fra Adidas, men Adidas laget aldri noe av tøyet selv - de hadde simpelthen en lisensavtale med diverse produsenter.

Av sykkelutstyret fra Adidas vi husker best, er kanskje skoene til Thor Hushovd. Særlig fra Tour de France i 2006, året der han vant både prologen og avslutningsetappen på Champs Elysées. Røde Adidas-sko og ankelsokker må ha vært veldig kult det året.

Men det er veldig, veldig lenge siden noen gikk inn i en sykkelbutikk med en intensjon om å kjøpe enten sykkelklær- eller sko fra Adidas. Det kan snu nå.

hushovd-adidas-1
2006-MOTE: Thor Hushovd kjemper for å beholde den gule trøya, iført røde Adidas-sko og ankelsokker. Foto: Cor Vos.

Adidas' nyeste sko vil fra første desember bli solgt som et enkeltprodukt, dette er ikke en del av en større kolleksjon sko.
Adidas The Road Cyling Shoe minner på avstand om de klassiske, svarte lærskoene fra fotballen, på nærmere hold ser det litt ut som en motesko, mens når vi kommer nærmere ser vi en relativt, klassisk landeveissko med Adidas-design. De tre stripene er godt synlige på begge sider av skoen, og er laget i refleksmateriale. Skoene er kun tilgjengelig med trepunkts innfesting, og vil således ikke være førstevalget for ivrige gravel-syklister.

Sålen er laget i et plastmateriale, heller enn karbon. Selve skoen er laget i et vevd syntetmateriale, som kan minne veldig om de nyeste toppmodellene til Rapha. Adidas selv kaller det «Primegreen», et materiale de hevder er lett å resirkulere, hva det nå enn måtte bety.

Om vi høres litt skeptiske ut så langt (ja, vi er det), finnes det godbiter med skoene. Om ikke lissesko nødvendigvis er bedre enn andre sko, ser det ofte bedre ut. Adidas har valgt lisser både på de hvite og de svarte modellene.

Skoene finner du på adidas.com, til en pris av 150 euro.

adidas
FOTBALL? Helst forbinder vi Adidas med ballspill. Nå er de tilbake i sykkelsirkuset.