I den andre episoden av Livet på landeveien går turen fra Angvik Gamle Handelssted til Eresfjord, opp Vistdalsheia og ned til Åndalsnes.

Hotellet i Angvika er et av svært få steder der du kan få med hotelldirektøren på sykkeltur. Jon Arild Birkeland er ivrig syklist, og ble med oss over til Eidsvåg, stedet der Norges siste henrettelse fant sted. Fra den flate fjordviken går turen videre uten hotelldirektør, over til Eresfjord, Kurt Asle Arvesens hjemsted.

Annonse

Der begynner klatringen over til Vistdalsheia, før en lang transportstrekning inn til foten av Trollstigen, ved Åndalsnes.

Åndalsnes er den eneste byen i nærheten av Trollstigen, og et populært startpunkt for de som vil oppleve den mektige stigningen. Selv om det i sommerhalvåret er flust av turister med biler, motorsykler, turistbusser og bobiler i området, er det bemerkelsesverdig lite forstyrrende å klatre Trollstigen.

Alle er i bakken av samme årsak som en selv, de vil oppleve den unike veikonstruksjonen, og stresset er nærmest borte hos de fleste.

For deg som har lyst å sykle virkelig fort i bakken, kan vi anbefale Trollstigerittet. Det arrangeres sent i juni hvert år.

Etter toppen av Trollstigen, som forøvrig ligger 200 høydemeter etter turistsenteret, går ferden gjennom Valldal, der vi til slutt sover over nede ved fjorden.

TEASER

EPISODE 1: Håholmen Havstuer - Atlanterhavsveien - Angvika

EPISODE 2: Angvika - Trollstigen - Valldal

EPISODE 3: Eidsdal - Ørneveien - Geirangerfjorden - Dalsnibba

Filmene er laget av Magnus Roaldset Furset i Tingh kommunikasjon