Etter en fergetur fra Geiranger til Hellesylt, sykler landeveisrytter Henrik Alpers og gjengen inn i Norangsdalen. Dette er Norges smaleste dal med 100 meter fra fjell til fjell på det smaleste. Veien bukter seg rundt den ene fjellryggen etter den andre, på uforutsigbart vis går den over elven og gjennom skogteiger. Det går slakt nedover, her leker vi med både fart og g-krefter!

Vi sykler også også forbi legendariske Hotell Union Øye, videre til Urke og Hjørundfjorden og retning jugendbyen Ålesund. Det er også slutten på denne fantastiske høgruta. 

Annonse

Men før vi er helt ferdige, gjenstår det en skikkelig godbit før vi tråkler oss tilbake til Ålesund: Fylkesveg 70 fra Ørsta til Indre Standal. Dette er en bortgjemt grusvei som snart blir asfaltert, med gress-og buskkledde åssider. I bakgrunnen ruver steinveggene, Hjørundfjordens østside, Sunnmørsalpene på sitt beste. Tre krappe serpentinere kaster oss ned til den forblåste fjorden igjen, før vi jager til fergekaia ved Festøya.

Saken fortsetter under bildet

GRAND FINALE: Det er lite som står tilbake for avsluttende etappe på den fantastiske sykkelruta som går fra Hellesylt til Ålesund. Bilde: Magnus Roaldset Furset
GRAND FINALE: Det er lite som står tilbake for avsluttende etappe på den fantastiske sykkelruta som går fra Hellesylt til Ålesund. Bilde: Magnus Roaldset Furset

Livet på Landeveien, sesong 3 - TEASER 

EPISODE 1: Håholmen Havstuer - Atlanterhavsveien - Angvika

EPISODE 2: Angvika - Trollstigen - Valldal

EPISODE 3: Eidsdal - Ørneveien - Geirangerfjorden - Dalsnibba

EPISODE 4: Hellesylt - Norangsdalen - Øye - Hjørundfjorden

Filmene er laget av Magnus Roaldset Furset i Tingh kommunikasjon