Etter en hard fight opp Trollstigen var det godt å trille ned til Valldal for en god natts søvn. Fra Valldal og ferjekaia i Eidsdal og Storfjorden sykler Henrik Alpers & co opp til Eidsvatnet. En perle som ofte blir glemt av folk som er i Geiranger-området. 

Herfra er det bare å tyne seg videre opp Ørneveien på fylkesvei 63 retning Geiranger. Gjennom elleve vakre hårnålssvinger snor en seg videre ned mot turist-Norges kanskje aller største trekkplaster: Geirangerfjorden. I Geiranger er det om å motstå kjøpepress på lusekofter, troll og vikinghjelmer før sykkelturen går i retning fjellovergangen Korsmyra. De som allerede er slitne nå, kan bare begynne å greie seg, for nå venter Norges lengste klatring, til Dalsnibba. 21 kilometer og 1500 høydemeter. 

Saken fortsetter etter bildet

Katringa opp fra Eidsvatnet går over i Ørnevegen (RV 63) og ned de 11 hårnålsvingene til Geirangerfjorden. Bilde: Magnus Roaldset Furset
Katringa opp fra Eidsvatnet går over i Ørnevegen (RV 63) og ned de 11 hårnålsvingene til Geirangerfjorden. Bilde: Magnus Roaldset Furset

En solid dag på sykkelsetet kan med god samvittighet avsluttes og nytes på Hotell Utsikten helt øverst i Geiranger,  med en fantastisk beliggenhet Geirangerfjorden og solnedgangen rett i fleisen. 

TEASER

EPISODE 1: Håholmen Havstuer - Atlanterhavsveien - Angvika

EPISODE 2: Angvika - Trollstigen - Valldal

EPISODE 3: Eidsdal - Ørneveien - Geirangerfjorden - Dalsnibba

 

Som abonnent på et av Fri Flyts magasiner får digital tilgang på alle plussartikler. Se for eksempel: