Zu4r Addict Aero bib shorts
  • Zu4r Addict Aero bib shorts
  • Pris: 1799 Kroner
  • Zu4r.com
  • Størrelse testet: M

Bra norsk rittbukse

Det norske sykkelklesmerket Zu4r - uttales Søffer, markedsfører seg selv som et premium bikewear brand. De har en relativt liten og oversiktlig kolleksjon av sykkelklær for den ambisiøse syklisten. 

Buksa Addict Aero bib er konkurransebuksen av de to selebuksene de tilbyr. 

Se også test av forede vår- og høstbukser.

Zu4r Addict bukse
GOD LENGDE: Zu4r-buksa går nesten helt ned til knærne.

Addict Aero-buksa er ganske lang på lårene. Et ekstra panel nederst gir den en passform som snevrer seg inn nedover mot kneet. Dette gjør at du unngår glipper under stoffet der lårene blir tynnere. 

Polstringsputen i skrittet er ganske tynn og også litt smalere enn hos en del andre produsenter. Buksen består av flere paneler. Panelene som går fra hoften og ned på forsiden av låret er i et spesielt aerodynamisk materiale. Materialet her har en golfball-aktig overflate. Stoffet i buksen forøvrig har et utseende som minner om rip-stop nylon. 

Zu4r Addict bukse
INNSIDEN: Det nederste panelet på bukselåret gir høy friksjon mot huden, slik at buksen ikke kryper oppover låret.

Buksen oppleves som stram og tynn på. Den gir ok støtte til lårmuskulaturen. Gripepanelet nederst på låret holder buksebeina godt på plass uten at de strammer for hardt. 

Seletøyet er passe bredt og har god lufting på ryggen. 

I bruk oppleves buksa som tynn og ettersittende. Puten i skrittet gir god kontakt med setet og klumper seg ikke under rumpa eller foran. Den oppleves dog litt i smaleste laget til å gi nok ønsket støtte i front. Det er heller ikke satt av noe plass til mannens utenpåhengende deler i front av buksa, slik vi har blitt vant med på Assos og Gore sine bukser. 

Zu4r Addict bukse
LUFTIG: Ryggstykket er luftig og med behagelige skulderstropper.

Da buksebeina består av flere forskjellige tøypaneler er det flere sømmer nedover lårene. Sømmene på utsiden av lårene oppleves tidvis litt sjenerende mot tynn, glattbarbert hud. 

Zu4r Addict Aero Bib er en bukse med god kvalitetsfølelse og stram, fin passform for ambisiøse konkurransesyklister. Skrittpolstringen er tynnere enn på en del andre bukser, mens beinlengden er moderne lang. Prisen er god for kvaliteten du får. 

PLUSS
Stram passform - moderne lårlengde - Aeromateriale - God pris
MINUS
Tynn og smal pute - sømmer på låret irriterer huden litt