Sportful Fiandre NoRain Probib

Pris: 1899 kroner

Vekt: 217 gram  

Størrelse testet: Large

skala
8/10

I tillegg er ytterstoffet Sportfuls NoRain-materiale som ikke er helt vanntett, men ganske så vannavstøtende. Sportful har vært rause nok til at hele buksa har dette yttermaterialet. Likevel føles buksa verken stiv eller klam. Den føles god og varm både på tørre dager med få plussgrader, og på sure dager med iskald nedbør. 

Seletøyet er tynt og luftig, men det forede stoffet går litt opp på siden av ryggen, selv om fronten av buksa holdes lav slik at sykkelherrer kan late vannet uten å pådra seg hekseskudd.

Test_Sportful_Fiandre_NoRain_Probib_2

Akkurat som Castelli har Sportful tenkt at en kaldværsshorts bør være litt lengre enn ellers. Lengden går nesten ned til knærne på denne testeren, slik at i hvert fall lårmuskulaturen holdes lun og varm. På våre lår så satt ikke ekstra-lengden trangt nok rundt lårene. Dette førte til at buksen flagret, og at luft kom inn under buksebeina.  Kombinerer du denne buksa med knevarmere får du godt med overlapp som også vil gi ekstra varme. Sportful bruker sin TC Pro-pute i Fiandre-buksa. Denne er myk, absorberer fukt godt og har veldig glatt overgang i kanten for minimal gnaging.

Test_Sportful_Fiandre_NoRain_Probib_3

Sportfuls kaldværsbukse gir god varme og ekstra beinlengde, men passformen ligger et sted mellom medium og large, så vær obs.

VURDERING
Valuta
Totalinntrykk
PLUSS
God og varmende. Vind- og vannavstøtende. Ekstra beinlengde varmer litt ekstra.
MINUS
Den ekstra beinlengden spriker ved lårene. NB: Sportfuls bukser er unormalt små i størrelsene, velg en størrelse større enn normalt.