Merke: Rapha Pro Team selebukse og trøye.

Mange forbinder Rapha med merino-ull og retrostil. Men at de også leverer klær til Team Sky vitner om at de har en finger på den moderne hi-tech-pulsen.

Pro Team serien med klær er plagg som er beregnet på den ambisiøse racer-syklist som ikke har lyst til å kaste stilen på båten bare for å ikle seg strømlinjeformede og komfortable sykkelplagg.

Sammenlignet med Classic-serien til Rapha er Pro Team trangere, tynnere og mer ettersittende. Plaggene er laget i kunstmaterialer og har innebygget kompresjon og stretch der det passer seg sånn.

La oss gå i dybden på buksa først.

ASSOS-KNUSER?

Det er liksom sveitsiske Assos om har hatt statusen som sykkelbuksekongene for oss som er villig til å betale for å få maks sittekomfort under syklingen. For å sette ting i perspektiv kan jeg si med en gang at Raphas Classic-shorts ikke falt i smak hos meg i det hele tatt. Derfor var ikke forventningen til Pro Team-shortsen så høye, den stive prisen til tross. Likevel fikk jeg ved oppakning av shortsen umiddelbart såpass tillitt til produktet at den første turen med denne shortsen ble selveste L’Etape de Tour i Frankrike i fjor sommer. Siden den gang har shortsen fått mange mil under baken. Alt med en tanke om å virkelig komme under huden på denne shortsen.

Pro Team-shortsen har alt det Classic mangler. Den er skikkelig trang på en god måte. Shortsens mange paneler gir også en skikkelig god passform. Den gir kompresjon rund lårene og føles støttende uten at det blir beklemt. Stoffet er fast og har substans, uten at det føles like tjukt som Assos sine shortser. Puta er også god og gir polstring på de rette stedene.

Pro Team-shortsen har subtil utforming med en sterk kontrastfarge i logo på det ene beinet og en logo i samme farge som shortsen på det andre. Den ser lekker ut. Refleks bak på lårene er det også blitt plass til. Et stripete panel over skulderen er en ekstra stilig detalj og silikonstripene på innsiden av strikken rundt låret er også i sterk kontrastfarge.

Seletøyet er ventilert og lett i tillegg til at det rommer to radiolommer på hver sin side av ryggraden. Praktisk for de som bruker slikt, men du kan også ha en musikkspiller i disse lommene, eller evt en liten plastpose med en nødrasjon på 10 euro eller slikt. Seletøyet har også et panel for påføring av navn, slik at du ikke blander bukse med kameraten.

Det eneste vi egentlig har å utsette på buksa er at den har en vaskelapp på innsiden av ryggstykket. Dette medfører ubehagelig gnissing når du bruker buksa uten undertrøye. Det er nok av andre steder Rapha kunne ha plassert vaskeanvisningen enn på en løst hengende lapp. I innsiden av den ene radiolomma er det f.eks en lapp med Raphas sedvanlige pompøse heltehistorie. De kunne gjerne ha plassert vaskeanvisningen på tilsvarende vis i den andre lomma.

Buksa har også vist seg å tåle veldig mange vask, selv på 40 grader selv om Rapha anbefaler 30. Denne buksa har blitt favoritten i skuffen og har derfor blitt vasket mange titalls ganger siden debuten i juli.

Buksa kommer i både lang og standard versjon. På min kropp på 184 passet det fint med den vanlige versjonen i medium. Lengden blir da perfekt 2/3 nedpå låret.

Prisen er selvfølgelig  i overkant stiv, men buksa varer lenge, er god i bruk og ser skikkelig bra ut. Om det er verdt nesten 2000 kroner må være opp til hver enkelt å avgjøre.

Plusser: Super passform, trang og fast i fisken, elegant.

Minus: Gnissende vaskelapp, dyr!!

 Rapha Pro Team selebukse
1950 kroner
Rapha.cc

 

 

TRANG TRØYE

Også Pro Team-trøya tar noen skritt vekk fra klassikerne fra Rapha som Country-, Classic- og Club-jersey. Pro Team er elastisk og ettersittende, uten snev av ull i miksen.
Stoffet er en lycra-blanding  med såkalt coldblack-teknologi som gjør at den svarte trøya ikke blir overdrevet varm i solsteiken.

Et problem med elastiske og ettersittende trøyer er at de ofte sagger fælt hvis du fyller lommene med mer enn et gull-kort. Dette gjelder heldigvis ikke Rapha Pro Team-trøya. Den kan fylles med reserveslange, mobiltelefon, Snickers og nøkler uten at du sitter med trøyekanten i knehasene. Midtlomma er som alltid på Raphatrøyer, smal og med en løkke til en minipumpe. Praktisk hvis du vil ha en pumpe i lomma, litt irriterende hvis du heller vil ha en jakke eller vest i midtlomma.

I den høyre sidelomma er det en intern glidelåslomme i tillegg. Denne er litt fiklete å nå, men fungerer bra som oppbevaring for penger og bankkort. Trøya er ganske så åpen i halsen og ermene er middels lange, uten at de helt skjuler bicepsen du i all hemmelighet har jobbet for å forstørre.

Også denne trøya har vært i bruk ukentlig siden juli og den ser ut nå som den gjorde i sommer. Dette er imponerende. Elastikken og nettingstoffet er like fint nå som da trøya var ny, og det gule panelet på venstre ermet har holdt seg like gult og fint.

Trøya har refleks bak på ryggen, men denne refleksen er på høyre side, tilpasset høyrekjøring.

Vi ble, hvis det er mulig å si det om en trøye til 1750 kroner, positivt overrasket over denne trøya. Den haker av i alle boksen for hva vi ønsker oss i en rittvennlig racer-trøye, uten at den blir for ukomfortabel og for elastisk. Vi har også brukt trøya i både kaldt og varmt vær og likt den like godt under begge forhold, til tross for at trøya først og fremst er tiltenkt varm sommerbruk.

En vinner fra Rapha som er på salg i disse dager. Jeg, slank syklist på 184 og 75 passer perfekt i en medium.

Plusser: Super passform, ettersittende, godt ventilert, solide lommer, elastisk uten å sagge.

Minus: Dyr, trang midtlomme, refleks på ryggen på feil side.

Rapha Pro Team Jersey
1750 kroner
Rapha.cc