Nalini Hot 1920

Nalini Hot 1920

  • Pris: 1499 kroner
  • Vekt: 210 gram
  • Racingdepot.no
  • Størrelse testet: M
skala
9/10

Shortsen fra Nalini har nå fått navnet Hot, i stedet for Polaris som den het i fjor. Heldigvis er det meste likevel likt på den relativt rimelige italienske sykkelbuksa. Les den store testen av vintershortser her:

Nalini Hot-shortsen har såkalt race fit. Den føles stram og god på. Det er plass foran skrittet til mannlig vedheng og selene er lave på magen. Ryggstykket for selene er endret noe siden sist. Nå er det et stort hull i ryggstykket midt på ryggen. Dette gjør at selene bedre passer både høye og lavere syklister. Undertegnede syklist er 184 cm høy og veier 74 kilo. Lårlengden er lenger enn på shortsen vi testet i fjor, noe vi setter pris på. Litt ekstra lårlengde er ekstra dekk på vintershortser. 

Nalini Hot vintershorts
GODT GREP: Lårstrikken har mange silikonprikker på innsiden. Disse holder både shortsen og eventuelle beinvarmere på plass. Foto: Henrik Alpers

Shortsen har Nalinis topp-pute. Denne minner en del om tidligere Assos-puter. Den har små huller innenfor et bakteridempende og absorberende stofflag. Den føles tørr og myk mot kroppen, samtidig som den ikke har noen gnissende sømmer. I tillegg til fleece-fór har shortsen Manto D. W. R-behandling som gjør ytterstoffet vannavstøtende. Dette gjør at vann perler seg på stoffet, og at det tar en stund før shortsen begynner å trekke vann. 

Nalini Hot vintershorts
HULL PÅ RYGGEN: Det åpne feltet på ryggstykket gir god fleksibilitet for både lange og korte syklister. Foto: Henrik Alpers

Den brede gripestrikken nederst på lårene gjør at buksen holder seg godt på plass uten å skli oppover. Strikken er heldigvis ikke så stram at det skaper ustilige bulker på låret eller ubehag. Sammenlignet med fjorårets test-shorts, har Hot-shortsen lengre beinlengde. Akkurat den korte lengden var det eneste vi kritiserte på shortsen forrige gang. Nå er dette fikset på og den relativt rimelige shortsen kan dermed anbefales enda varmere enn forrige gang. 

Er du på utkikk etter en varm shorts som ikke koster en arm og et bein er Nalinis nye Hot-shorts et godt valg. 

VURDERING
Totalinntrykk
PLUSS
God passform - God pute - Ikke for dyr - Varm og vannavisende
MINUS
Kunne hatt mer refleks