Assos T.tiburu S7

Pris: 2319 kroner

Vekt: 206 gram

Størrelse testet: Medium

skala
9/10

Her finner vi Assos’ beste pute, slik vi kjenner den i rittbuksa Equipe. Den rosa puta har unike Assos-funksjoner som vaffel-mønster og såkalt «Golden Gate»-luftpassasje under fronten av puta. Buksa har også et vindtett materiale foran skrittet og nederst på magen de kaller «Blazenzchuts», samt hydrofobisk behandling av stoffet som gir en vannavstøtende effekt.

Test_Assos_T.tiburu_2

T.Tiburu føles litt trangere og litt stivere i stoffet enn Equipe S7. Er du helt i overkant av en størrelse kan du vurdere å gå opp en størrelse i forhold til sommerbuksa. Den spesielle passformen på buksa foran skrittet gir god plass til mannlig anatomi, noe som er med på å forhindre gnaging og sikrer at buksa og puta sitter godt mot kroppen hele tiden. Sitteputa er av velkjent Assos-kvalitet. Ingen gnaging noe sted, uansett. Beinlengden er kort, og litt ekstra lengde hadde vært på sin plass for denne kaldværsbuksa. Det varmende stoffet er skikkelig varmt og ganske så vannavstøtende. Vi holdt varmen i to timer i regn og rundt null kun med denne og beinvarmere.

Test_Assos_T.tiburu_3

En varm og ganske så tett bukse med super komfort og passform. Vi ønsker oss dog litt ekstra beinlengde i forhold til sommerbuksa. Assos’ velkjente holdbarhet gjør buksa verdt noen ekstra hundrelapper. 

VURDERING
Valuta
Totalinntrykk
PLUSS
God og varmende. Super sittepute. God plass i front. Vindtett front. Vannavstøtende. Gode seler
MINUS
Litt kort på beina. Trangere og stivere enn tilsvarende størrelse i sommerbukse.