Få har vært i nærheten av å tukte Carl Fredrik Hagens stravarekord på 13:06 til Tryvann, men tirsdag kom Jon Breivold svært nærme da han leverte supertiden 13:12 på de 5,5 kilometerne fra Gressbanen til Tryvann. Årets klart beste tid, og den neste beste tiden som noen gang er registrert på Strava i den legendariske bakken.

Jon kan likevel fortelle at oppladningen til supertiden ikke var optimal. Bare to dager tidligere kjørte han nemlig det tøffe danske UCI-rittet Fyen Rundt, hvor han ble nummer åtte!

Annonse

- Jeg kjørte Fyen rundt søndag, kjørte fire timer i bil til Halmstad på kvelden og så fire timer hjem derfra på mandag. Oppladningen var ikke optimal sånn sett, men formen var god og jeg så også at det kom til å bli gode forhold på tirsdagen.

- Skal man ta den KOMen er man avhengig av gode vindforhold, dersom det er dårlig vind kan man ha så gode bein man bare vil, men likevel være sjanseløs på KOM-en.

- Jeg gjorde et maksdrag i juli i fjor, alene, hvor jeg kjørte høyere watt og w/kg enn forsøket nå på tirsdag, men da var jeg 45 sekunder bak KOM-en. Derfor tenkte jeg at det bare var å forsøke nå som forholdene var gode, så måtte jeg bare håpe på god dagsform. 

Lenge lå Jon godt an i forhold til Carl Fredrik Hagens gjeldende rekord, men på den siste kilometeren røynet det på litt for mye for Bygdø IL-rytteren. 

- I år hadde jeg ikke nok krefter fra Frognerseteren og inn, der det er viktigst å tråkke mest watt. Ifølge Strava Compare lå jeg tre sekunder foran på flaten før det knekker opp der man kjører under T-banen til Frognerseteren, så jeg tapte ni sekunder derfra og inn.

Som Hagen hadde da han satte sin tid fikk Breivold også drahjelp underveis. Sykling er som kjent en lagsport, og slik har det etterhvert blitt på de mest populære Strava-segmentene også. 

- Jeg hadde med meg 3 hjelpere på forsøket. Sindre Haugsvær dro nesten fra bunn av bakken med unntak av de første 100 m og opp til svingen ved Holmenkollen. Deretter kjørte jeg alene til broen ved Holmenkollen der jeg fikk hjelp av Sondre Skalleberg til flaten ved innkjøringen til Voksenkollen.

- Der tok Magnus Drivenes over føringen og lå foran til siste høyresving før de siste 500m, hvor jeg måtte klare meg selv. Totalt sett tipper jeg at jeg hadde noen foran meg i rundt 10 av 13 minutter, så jeg hadde veldig god hjelp der.

Jon tror imidlertid det er mulig å sette ny KOM også uten hjelpere, men da må alt klaffe med både forhold og dagsform. 

- Det kan gå, men da må jeg ha enda bedre forhold og bedre dagsform enn det jeg hadde på tirsdag. I og med at jeg bor og studerer i Trondheim kan det bli vanskelig å få alt til å klaffe mellom rittene før jeg reiser til Trondheim i september. 

Carl Fredrik Hagen er nå på vei til Vuelta a Espana, hvilket blir Lotto-Soudal-rytterens første treukersritt. Breivold frykter at en Hagen med Vueltaen i beina kan sette en tid det vil bli svært vanskelig å bryne seg på. 

- Dersom Carl Fredrik gjør et forsøk i oktober med gode forhold og post-Vueltabein, får vi nok se 12-tallet tipper jeg. Jeg skal prøve å få gjort et forsøk før det dersom jeg får klemt det inn, men er det under 5 m/s medvind er det ikke noe vits å prøve en gang!