Garmin har hatt problemer med synkronisering og opplasting til Garmin Connect siden 23. juli. Nå ser det ut til at en del av problemene begynner å løse seg fra Garmins side. Dermed sliter Strava med å ta unna og verifisere de mange millionene med nye Garmin-filer som nå står i kø for å mates inn hos dem etter at folk over hele verden nå laster opp de siste fire-fem dagene med perser og KOM’er, oppturer og nedturer. 

Det er teknologi-nettstedet TechRadar som melder dette mandag ettermiddag. 

Annonse
strava
KRISE: Det har vært umulig å synkronisere Garmin og Strava i flere dager. Nå er det mulig, men Strava opplever enorm pågang og det kan ta over en uke før siste dagers bragder er verifisert.

Mange syklister bruker Norges-ferien til KOM-jakt i år. Terje Selle Rundberg går lenger enn de fleste.  

Garmin selv har vært sparsommelige med detaljer om hva som har skjedd og hvorfor appen Garmin Connect, selve navet for opplasting og deling for alle Garmins treningsklokker, sykkelcomputere og GPSer. Lenge var eneste melding fra Garmin at serveren var nede for vedlikehold, og oppfordret til å sjekke tilbake om kort tid. 

Flere nettsteder melder imidlertid at Garmin har vært utsatt for et såkalt ransomware-angrep og at angriperne krever løsepenger for å frigi filene på Garmins servere. 

Denne typen cyberangrep blir stadig mer vanlig, og kan ramme både bedrifter og organisasjoner, offentlige etater og privatpersoner. Ransomware fungerer på den måten at de infiltrerer datamaskinen og krypterer viktige filer, for så å forlange løsepenger for å frigi filene igjen. Ofte kreves løsepengene utbetalt i kryptovaluta slik som Bitcoin, som ikke kan spores. 

Mandag skriver nettstedet BleepingComputer.com at det nå er bekreftet at Garmin er rammet av et ransomware-angrep av typen WastedLocker. 

Garmin skriver imidlertid på sine egne nettsteder at de ikke har noen indikasjoner på at brukerdata slik som passord, kredittkortinformasjon eller personlige detaljer skal være stjålet i forbindelse med angrepet. Garmin skriver også at de nå er i ferd med å få flere av funksjonene tilbake i drift igjen, men at det kan ta tid før alle apper og nettsider fungerer som normalt igjen.

Garmin nede 2020
LITE INFORMASJON: I dagevis er dette eneste melding som har vært tilgjengelig fra Garmin.