Wout van Aert vant Gent-Wevelgem 2021

Sven Erik Bystrøm gjorde et strålende ritt, da Gent-Wevelgem 2021 ble en brutal affære, men til slutt satt bare syv mann igjen i front. Der var Wout van Aert den sterkeste.

Sist oppdatert: 28. mars 2021 kl 16.06
KJØRTE FRISKT: Sven Erik Bystrøm var med på notene i dagens Gent-Wevelgem. Foto: Cor Vos
KJØRTE FRISKT: Sven Erik Bystrøm var med på notene i dagens Gent-Wevelgem. Foto: Cor Vos
Lesetid: 3 minutter

Det ble satt tidlig fart i den 247 kilometer lange utgaven av Gent-Wevelgem, og med gruspartier, brosteinsbakke og sidevind, ble det en brutal affære.

Etter rundt 70 kilometer av rittet skulle en større gruppe slite seg løs i sidevinden, og der satt Sven Erik Bystrøm (UAE Team Emirates).

Med seg hadde han lagkamerat Matteo Trentin, og blant andre satt også Wout van Aert (Jumbo-Visma), Sam Bennett (Deceuninck – Quick-Step), Michael Matthews (Team BikeExchange), Giacomo Nizzolo (Qhubeka-Assos) og Stefan Küng (Groupama-FDJ).

Gruppen som talte 25 ryttere i utgangspunktet, ble mindre og mindre etter hvert inne på de siste 100 kilometerne. På de siste 60 kilometerne skulle man forsere Kemmelberg to ganger, og på den første forseringen skulle det skje en ordentlig utskillelse.

Bystrøm satt dårlig plassert inn i bakken og måtte betale for det. Over toppen skilte det seg ut ni ryttere. Bystrøm var ikke langt unna å henge med, men på flatene i etterkant vokste bare luken.

Etter hvert ga Bystrøm og noen andre opp jakten på teten, og ventet på en sterk gruppe som kom bak. Bystrøm ble hentet inn av gruppen over toppen av Kemmelberg for siste gang, og da gjensto 35 kilometer.

UAE Team Emirates-rytteren fortsatte imidlertid å vise seg sterk, da han etter hvert skulle gå av gårde i en liten gruppe, etter det ble satt fart på et vindutsatt strekke.

I gruppen satt blant andre Oliver Naesen, Greg Van Avermaet (AG2R Citroën) og Yves Lampaert (Deceuninck – Quick-Step).

Gruppen spurtet etter hvert om tiendeplassen og Bystrøm ga det et forsøk, men ble falt litt igjennom på de siste meterne.

Likevel ble det en strålende 13. plass på nordmannen, som virkelig var med å prege rittet.

Alexander Kristoff var på etterskudd gjennom hele dagen, men ga aldri opp og fikk en strålende gjennomkjøring, etter å ha kjempet seg igjennom rittet. Til slutt kom han inn bare et par minutter etter vinnergruppen, på 28. plass.

Van Aert spurtet til seier

De ni foran holdt sammen til det gjensto 15 kilometer. Da satte Nathan Van Hooydonck fart for Jumbo-Visma og la seg helt til venstre i veibanen, slik at konkurrentene ikke kunne ligge på hjul i dragsuget.

Det sørget for å hekte av den raskeste spurteren, Bennett, og en annen rask mann, Danny van Poppel (Intermarché – Wanty-Gobert).

Dermed var de bare syv mann igjen, og i avslutningen var det bare Küng som skulle gi det et forsøk, men sveitseren var sjanseløs på å gå av gårde.

Van Hooydonck holdt det samlet for Wout van Aert, og da belgieren gikk til i spurten var det ingen som klarte å matche spurten hans.

Nizzolo forsøkte å komme bakfra, men Van Aert holde trøkket oppe på de siste 50 meterne og Nizzolo truet aldri Jumbo-Visma-rytteren ordentlig.

wout van aert jumbo-visma gent-wevelgem 2021
VANT: Wout van Aert ble vinneren av Gent-Wevelgem 2021. Foto: Cor Vos

Dermed kunne Van Aert juble for sin første, store brosteinstriumf, etter 180 kilometer i front av rittet.

- Det var en gruppe på rundt 20 ryttere, så vi måtte være med å gå rundt hele veien. Det var hele dagen i sidevind, den stoppet aldri. Det krevde en enorm innsats, men det var definitivt verdt det, fortalte Van Aert i seiersintervjuet.

Van Aert ble den 50. belgieren til å vinne den belgiske klassikeren.

Trentin tok tredjeplassen.

Publisert 28. mars 2021 kl 16.06
Sist oppdatert 28. mars 2021 kl 16.06
annonse
Relaterte artikler

Landevei.no utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalist: Knut Andreas Lone | Journalist: Henrik Alpers |

Tips oss: Send mail her!

Salgssjef Fri Flyt AS: Alexander Hagen