Wout van Aert fortsatte sin knallsterke resultatrekke de siste ukene, da han spurtslo Julian Alaphilippe og suste inn til seier i dagens utgave av Milan - Sanremo. Like bak kom et jagende hovedfelt, hvor Michael Matthews kapret den siste plassen på podiet.

Under fjorårets Tour de France måtte Van Aert stå av, med det som ble betegnet som en karrieretruende skade. Det belgiske fenomenet har imidlertid brukt tiden etter skaden godt, og etter at sesongen startet igjen etter Corona-pausen har han vært i fyr og flamme. Først ble det seier i Strade Bianche, deretter tredjeplass i Milano - Torino, før han altså fulgte opp med en ny triumf i dagens ritt. 

Annonse

Rittet, som går under kallenavnet La Primavera - våren på norsk, var for anledningen endret fra sin opprinnelige rute, og bød på hele 315 kilometer, inkludert den nøytrale sonen. Dermed var årets utgave den lengste gjennom rittets 111 år lange historie.

Med tanke på at Alexander Kristoff ofte gjør det bra i de aller lengste rittene burde årets utgave altså være en ypperlig sjanse til å gjenta triumfen fra 2014, men slik gikk det altså ikke. 

For de norske ble dagens ritt nemlig ingen resultatmessig suksess, men Amund Grøndahl Jansen kan dra hjem med æren i behold, etter å ha gjort en god jobb for lagkamerat Van Aert opp Poggio. Amund krysset til slutt målstreken som 45. mann, 1:28 bak sin seirende lagkompis.

Både Alexander Kristoff og Edvald Boasson Hagen har vært med i toppen av rittet tidligere, men ingen av de to stjernene våre maktet å markere seg i dagens ritt. I stedet ble det en 83. plass på Alex, mens Edvald ble nummer 100, etter at begge to ble kjørt av feltet opp Cipressa.