Krossmestere for tolvte og fjerde gang

Det belgiske sykkelkrossmesterskapet endte med favorittseier til Sanne Cant og Wout van Aert.

Sist oppdatert: 10. januar 2021 kl 17.52
INNFRIDDE FORVENTNINGENE: Både Sanne Cant og Wout van Aert gjorde som forventet, de vant det belgiske sykkelkrossmesterskapet. FOTO: Cor Vos
INNFRIDDE FORVENTNINGENE: Både Sanne Cant og Wout van Aert gjorde som forventet, de vant det belgiske sykkelkrossmesterskapet. FOTO: Cor Vos
Lesetid: 3 minutter

Søndag avholdt flere nasjoner sitt nasjonale mesterskap i sykkelkross, deriblant i Belgia. I Norge sykles mesterskapet kommende søndag, til tross for den tilspissede smittesituasjonen.

Det var kvinnene som var først ut i det belgiske mesterskapet og etter elleve år på rad med seier til Sanne Cant, var 30-åringen som vanlig den alle så på.

IKO-Crelan-rytteren tok tidlig kontroll, mens Liv Racing-rytter Lotte Kopecky forsøkte å holde tritt. Men når Cant seilte feilfritt gjennom de krevende partiene på de siste rundene og Kopecky måtte av sykkelen og løpe, da sikret Cant seieren.

I mål kunne hun dermed juble over sin tolvte mestertrøye på rad.

– Det var en vanskelig løyp, men jeg gjorde en god jobb og forsøkte å ikke gjøre noen feil, sa Cant i intervju med Sporza etter triumfen.

– Det er lenge siden jeg har måtte ha på meg lagets trøye, så det tok litt tid å bli vant til. Men jeg er glad for at jeg kan legge den tilbake i skapet.

Sov en uke i campingbilen

Også i herrenes ritt var det storfavoritten som tidlig tok kontroll. Ut fra start var det regjerende mester Laurens Sweck (Pauwels Sauzen-Bingoal) som satte farten, men allerede på den tredje av ni runder skulle Wout van Aert angripe.

Jumbo-Visma-rytteren fikk ikke umiddelbart noen luke, men når han leverte et nærmest feilfritt ritt kom aldri konkurrentene opp igjen til ham.

På de siste rundene hadde han 25 sekunder tilbake til Toon Aerts (Baloise Trek Lions) og avstanden holdt seg til mål. Michael Vanthourenhout (Pauwels Sauzen-Bingoal) tok tredjeplassen.

Da Van Aert krysset målstreken tok han sin høyre tommel i munnen, mens han løftet venstrearmen i været, til ære for hans nyfødte sønn Georges. Tittelen var Van Aerts fjerde.

– Jeg ville ikke si det før rittet, men jeg har sovet i campingbilen de siste seks nettene. Det er ikke komfortabelt i det hele tatt. Jeg vil dedisere seieren til sønnen min Georges og spesielt til konen min Sarah. Ni måneder har hun tatt vare på ham og denne uken ... Takk, Sarah, sa seiersherren etter rittet.

CORVOS_00032809-049
BLE PAPPA: Tidligere denne uken ble Wout van Aert far for første gang, og fikk også en trøye til sin nyfødte sønn Georges. FOTO: Cor Vos

I tillegg til Belgia avholdt disse nasjonene sine mesterskap:

Frankrike

Menn: Clément Venturini
Kvinner: Amandine Fouquenet

Sveits

Menn: Kevin Kuhn
Kvinner: Nicole Koller

Italia

Menn: Gioele Bertolini
Kvinner: Alice Maria Azuffi

Spania

Menn: Felipe Orts Lloret
Kvinner: Lucia Gonzalez Blanco

Danmark

Menn: Sebastian Carstensen Fini
Kvinner: Caroline Bohé

Østerrike

Menn: Daniel Federspiel
Kvinner: Nadja Heigl

Ungarn

Menn: Zsolt Búr
Kvinner: Blanka Kata Vas

Tsjekkia

Menn: Michael Boros
Kvinner: Pavla Havlikova

Publisert 10. januar 2021 kl 17.52
Sist oppdatert 10. januar 2021 kl 17.52
annonse
Relaterte artikler

Landevei.no utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalist: Knut Andreas Lone | Journalist: Henrik Alpers |

Tips oss: Send mail her!

Salgssjef Fri Flyt AS: Alexander Hagen