/ VM

ULLEBØ PÅ 9.-PLASS, DANSK VM-GULL

Sedrik Ullebø ble beste norske på juniorenes VM-fellesstart i Qatar, der danske Jacob Engholm tok gullet.

Sist oppdatert 14. oktober 2016 kl 16.27
VM-GULL: Jacob Engholm fra Danmark kjørte alene over målstreken og vant med 7 sekunders margin. Sedrik Ullebø ble beste norske på 9.plass. Foto: Cor Vos

Sedrik Ullebø satt med i 20-mannsbruddet til dansken, men da Engholm stakk fra bruddet var det ingen som kunne svare. Engholm krysset målstreken alene med sju sekunders margin ned til neste rytter. Tyske Niklas Märkl vant spurten om sølvet foran Reto Muller fra Sveits.

Ullebø er ikke helt fornøyd med egen innsats, til tross for at han satt med i bruddet og ble blant de topp ti.

– Jeg er ikke helt fornøyd. Løpet ble sånn jeg hadde sett for meg. Det gikk tungt. Det gikk bare ikke helt i dag. Det var krampe fra halvveis kjørt ritt. I dag var det faktisk helt forferdelig. På oppløpet hadde jeg troen da jeg lå an som nummer to eller tre. Men da den siste kneiken kom, var det helt slutt. Det stoppet helt, sa Ullebø til TV2 etter målgang.

DRAMATISK VARMT
Temperaturen har ligget på mellom 35 og 40 grader i Qatar hele uka. De norske rytterne forteller om tøffe tak i varmen, og Iver Knotten, som ble beste norske med sjetteplass på tempoen tirsdag, kollapset og ble kjørt til sjukehus. Norges Cykleforbund melder at Knotten har det etter forholdene bra.

Også Ludvik Aspelund Holstad måtte gi seg underveis på grunn av varmen. Han forteller at det er nesten umulig å få i seg nok drikke underveis, og at det derfor blir kaotiske tilstander i langesonene når alle skal sikre seg nye flasker.

I formiddag tok Susanne Andersen bronse på jentenes fellesstart.

Sprint finish for second at Jr road race 2016 Doha - Niklas Märkl - Reto Muller - Sedrik Ullebø - Cor Vos 1400x725
SPURTOPPGJØR: Niklas Märkl fra Tyskland vant spurten om VM-sølvet foran Reto Muller fra Sveits på juniorenes fellesstart i Quatar. Sedrik Ullebø kom seg inn blant de topp 10. Foto: Cor Vos