Med drømmeseeding som nummer 10 av 65 i sitt felt på loddtrekningen til VM-debuten i kross, fikk Otto Andreas Solberg et godt utgangspunkt for rittet, som gikk i Mol i Belgia.

LES OGSÅ: Tok sin tiende VM-seier 

Annonse

Han utnyttet situasjonen og lå blant de topp ti på første runde, men fikk det tyngre på andre runde og falt ned på 17. til 18. plass. Den posisjonen holdt han resten av rittet.

– Jeg er fornøyd med starten og siste halvdel av rittet, men jeg må bli flinkere til å holde trøkket på runde to. Da sluknet jeg litt, slik som jeg pleier å gjøre, og taper jeg for mange plasser. Sand i løypa er ekstremt krevende i ritt. Det er mye vanskeligere å takle i en rittsituasjon enn på trening, så det ble mye løping. Lungespreng og syre er vel en beskrivende følelse for denne løypa, sier Solberg, som er regjerende kross-norgesmester i menn 35-39 år.

Han forteller om stiv konkurranse og tunge forhold.

– Det var en krevende løype og skyhøyt nivå. I forkant av VM sa jeg at jeg skulle være fornøyd med topp-20, og det klarte jeg, så en 18. plass i debuten er mer enn godkjent. Det var god stemning og veldig artig å kjøre krossritt i Belgia, sier Solberg.

LES OGSÅ: Sand og flaks vil avgjøre VM 

KAVING OG KAOS
Lars Kabbe var ikke like heldig med loddtrekningen, og fikk startposisjon 33 av 85 i sin klasse. – Jeg var passe fornøyd med loddtrekningen, men det ble en tung dag med mye knoting for min del. Det var mye krig på førsterunden med krasj og hekting. Starten ble kaotisk og jeg ble stresset og gjorde mye feil. I tillegg gjorde all løpingen at det hele ble veldig hardt og jeg fikk aldri noe flyt, sier Kabbe.

Basert på gårsdagens gjennomkjøring, hadde han forventet mer av seg selv i dagens ritt.

– Plasseringen ble omtrent som i fjor, jeg ble nummer 47, men er ikke helt fornøyd med det. I går følte jeg at jeg hadde god kontroll på å sykle i sanden, men i dag ble det mye løsere og veldig oppkjørt med store groper og mange ryttere i løypa, så det ble vanskelig å sykle gjennom sandpartiene, forklarer Kabbe, som deltok i VM for andre gang.

Nå ser han fram mot nye sjanser neste år.

– Det er uansett en stor opplevelse å sykle kross i Belgia og å konkurrere mot de beste i verden, så jeg får bare øve mer inn mot neste års mesterskap.   

Lars Kabbe - VM 2017 - Foto Otto Andreas Solberg 1400x933
BLYTUNGT: Lars Kabbe stilte til start med godfølelse etter gjennomkjøringen i går, men dagens ritt ble en tung affære og han endte på 47.plass. Foto: Otto Andreas Solberg

BLYTUNGT: Lars Kabbe stilte til start med godfølelse etter gjennomkjøringen i går, men dagens ritt ble en tung affære og han endte på 47.plass. Foto: Otto Andreas Solberg