Det var forhåpninger om at Søren Wærenskjold kunne kjempe om VM-gullet på u23-fellesstarten i Flandern, og han hadde et sterkt lag rundt seg.

Dessverre klarte ikke 21-åringen å følge opp Per Strand Hagenes' gull fra juniorfellesstarten, da han veltet ut med rundt 50 kilometer til mål.

Annonse

På forhånd virket det som Wærenskjold kanskje var Norges sterkeste kort, etter å ha vist storform den siste måneden med to etappeseire i Tour de l'Avenir og fjerdeplass på VM-tempoen mandag.

21-åringen fra Mandal så også meget bra ut gjennom u23-rittet, og satt plassert et stykke bak i feltet, hvor han sparte på kreftene sine. Men med 50 kilometer til må ble imidlertid VM-drømmen knust for Uno-X-rytteren.

U23-fellesstarten var nemlig preget av en rekke velt, som kom jevnt og trutt gjennom dagen, og det ble også Wærenskjold offer for.

Mandalitten gikk hardt i bakken, og til tross for at han var raskt på beina var han imidlertid ikke kapabel til å fortsette rittet og måtte stå av.

– Jeg klarte å holde meg unna x-antall velt i starten og følte meg bra. Jeg var fremme da jeg måtte det, men så kommer vi i en utforkjøring og det ligger en belgier på magen foran meg. Da kom jeg meg ikke unna, gikk over styret og tok en liten salto, sa Wærenskjold til TV 2 etter rittet.

Wærenskjold forteller at han landet på ryggen, og at det var den det gikk verst utover.

– Jeg visste jo at det var lurt å være langt fremme, men paradoksalt nok var jeg langt fremme da jeg røyk ut. Det gikk velt over alt i feltet i dag. Jeg var heldig mange ganger, men til slutt var det min tur. 

Trøbbel for Halland Johannessen også

Stå av måtte også Martin Bugge Urianstad. 22-åringen fra Tananger hadde slitt med magen gjennom uken, og etter hvert sa det stopp for ham.

Tour de l'Avenir-vinner Tobias Halland Johannessen var et annet potensielt kort å spille ut i finalen, men også han havnet i problemer. Første gang opp Smeysberg på Flandern-runden, gikk han i bakken, med rundt 70 kilometer til mål.

22-åringen kom fra det uten å få noen nevneverdige skader og han var raskt tilbake på sykkelen. Velten skjedde imidlertid på et tidspunkt hvor farten var høy og han måtte bruke mye krefter for å komme seg tilbake til feltet.

anders halland johannessen, vm i flandern, u23
I BRUDD: Anders Halland Johannessen var av gårde i en sterk gruppe i avslutningen av rittet. Foto: Cor Vos

Tvillingbror Anders Halland Johannessen kom seg av gårde i en sterk gruppe med rundt 40 kilometer til mål, som fikk en ledelse på 44 sekunder til hovedfeltet.

Gruppen skulle imidlertid ikke klare å holde unna, og dermed hadde han brukt opp kreftene sine.

I feltet satt Tord Gudmestad igjen, men Team Coop-rytteren hadde ikke kreftene til å henge med feltet i avslutningen, og dermed ble det ingen nordmenn som kjempet om medaljene.

Italiensk gull

Det var en meget selektiv gruppe som kjempet om gullet inne på den siste runden i Leuven, og i de to siste bakkene ble det angrep.

Med rundt fem kilometer til mål rev Filippo Baroncini (Italia) seg løs, og i gruppen bak var det ingen som hadde nok ryttere eller krefter til å hente ham.

På oppløpet kunne han ta seg god tid til å feire gullet, foran en gruppe som spurtet om sølvet.

Der var det Biniam Girmay (Eritrea) som var den raskeste, foran Olav Kooij (Nederland).

filippo baroncini, u23, vm i flandern
GULL: Filippo Baroncini ble u23-verdensmester i Leuven. Foto: Cor Vos