/ VM

Ingen norsk jubel på u23-fellesstarten i VM

Det ble en fryktelig hektisk u23-fellesstart for herrene i VM, og den norske kapteinen, Søren Wærenskjold, veltet ut av rittet.

Sist oppdatert: 24. september 2021 kl 17.35
VELTET UT: Søren Wærenskjold fikk VM-rittet sitt ødelagt av en velt. Foto: Cor Vos
VELTET UT: Søren Wærenskjold fikk VM-rittet sitt ødelagt av en velt. Foto: Cor Vos
Lesetid: 3 minutter

Det var forhåpninger om at Søren Wærenskjold kunne kjempe om VM-gullet på u23-fellesstarten i Flandern, og han hadde et sterkt lag rundt seg.

Dessverre klarte ikke 21-åringen å følge opp Per Strand Hagenes' gull fra juniorfellesstarten, da han veltet ut med rundt 50 kilometer til mål.

På forhånd virket det som Wærenskjold kanskje var Norges sterkeste kort, etter å ha vist storform den siste måneden med to etappeseire i Tour de l'Avenir og fjerdeplass på VM-tempoen mandag.

21-åringen fra Mandal så også meget bra ut gjennom u23-rittet, og satt plassert et stykke bak i feltet, hvor han sparte på kreftene sine. Men med 50 kilometer til må ble imidlertid VM-drømmen knust for Uno-X-rytteren.

U23-fellesstarten var nemlig preget av en rekke velt, som kom jevnt og trutt gjennom dagen, og det ble også Wærenskjold offer for.

Mandalitten gikk hardt i bakken, og til tross for at han var raskt på beina var han imidlertid ikke kapabel til å fortsette rittet og måtte stå av.

– Jeg klarte å holde meg unna x-antall velt i starten og følte meg bra. Jeg var fremme da jeg måtte det, men så kommer vi i en utforkjøring og det ligger en belgier på magen foran meg. Da kom jeg meg ikke unna, gikk over styret og tok en liten salto, sa Wærenskjold til TV 2 etter rittet.

Wærenskjold forteller at han landet på ryggen, og at det var den det gikk verst utover.

– Jeg visste jo at det var lurt å være langt fremme, men paradoksalt nok var jeg langt fremme da jeg røyk ut. Det gikk velt over alt i feltet i dag. Jeg var heldig mange ganger, men til slutt var det min tur. 

Trøbbel for Halland Johannessen også

Stå av måtte også Martin Bugge Urianstad. 22-åringen fra Tananger hadde slitt med magen gjennom uken, og etter hvert sa det stopp for ham.

Tour de l'Avenir-vinner Tobias Halland Johannessen var et annet potensielt kort å spille ut i finalen, men også han havnet i problemer. Første gang opp Smeysberg på Flandern-runden, gikk han i bakken, med rundt 70 kilometer til mål.

22-åringen kom fra det uten å få noen nevneverdige skader og han var raskt tilbake på sykkelen. Velten skjedde imidlertid på et tidspunkt hvor farten var høy og han måtte bruke mye krefter for å komme seg tilbake til feltet.

anders halland johannessen, vm i flandern, u23
I BRUDD: Anders Halland Johannessen var av gårde i en sterk gruppe i avslutningen av rittet. Foto: Cor Vos

Tvillingbror Anders Halland Johannessen kom seg av gårde i en sterk gruppe med rundt 40 kilometer til mål, som fikk en ledelse på 44 sekunder til hovedfeltet.

Gruppen skulle imidlertid ikke klare å holde unna, og dermed hadde han brukt opp kreftene sine.

I feltet satt Tord Gudmestad igjen, men Team Coop-rytteren hadde ikke kreftene til å henge med feltet i avslutningen, og dermed ble det ingen nordmenn som kjempet om medaljene.

Italiensk gull

Det var en meget selektiv gruppe som kjempet om gullet inne på den siste runden i Leuven, og i de to siste bakkene ble det angrep.

Med rundt fem kilometer til mål rev Filippo Baroncini (Italia) seg løs, og i gruppen bak var det ingen som hadde nok ryttere eller krefter til å hente ham.

På oppløpet kunne han ta seg god tid til å feire gullet, foran en gruppe som spurtet om sølvet.

Der var det Biniam Girmay (Eritrea) som var den raskeste, foran Olav Kooij (Nederland).

filippo baroncini, u23, vm i flandern
GULL: Filippo Baroncini ble u23-verdensmester i Leuven. Foto: Cor Vos
Publisert 24. september 2021 kl 17.35
Sist oppdatert 24. september 2021 kl 17.35
annonse
Relaterte artikler
annonse

Landevei.no utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalist: Knut Andreas Lone | Journalist: Henrik Alpers |

Tips oss: Send mail her!

Salgssjef Fri Flyt AS: Alexander Hagen