Kristin Falck, som sykler i klassen kvinner 45-49 år, er den eneste av Norges 43 mesterskapsryttere som fikk med seg metall i kofferten fra fellesstarten i Albi, etter det Landevei erfarer.

– Jeg er lykkelig med min bronsemedalje. Den hang høyt nok den, sier Falck, som forteller om stadig høyere nivå på mesterskapet, og krevende forhold.

Annonse

LES OGSÅ: Masters-gutta leverte 

TØFF OG TEKNISK FELLESSTART
Falck, som tok gull på fellesstart og bronse på tempo under masters-VM i 2014 og sølv på fellesstart i masters-VM 2015, forteller om tøffere konkurranse på årets mesterskap og krevende forhold.

Alle kvinneklassene samt menn fra og med 60 år syklet 97 kilometer med drøyt 900 høydemeter på fellesstarten, mens menn til og med 59 år syklet 155km og cirka 2000 høydemeter. Men selv om 97-kilometeren var både kortere og flatere, var det ikke noen lett løype.

– Vår løype var mer teknisk og kupert enn jeg trodde, og vi fikk en lengre bakke og noen kneiker som skapte splitt i feltet, sier Falck.

Hun forteller også at arrangøren sendte ut puljene litt for tett. Det skapte både farlige situasjoner i rittet og litt urettferdige forhold.

– Det var litt for kort tid mellom puljene, og det gjorde at det ble litt klabb og babb med grupper som kjørte hverandre inn og ryttere som fikk haik opp igjen til andre grupper. Dette førte til en del nervøsitet, og en del knall og fall. En av våre ryttere, Adelheid Huuse, var uheldig og ble uforskyldt tatt i en stygg velt i stor fart. Så min rule number one: å ligge langt foran, var ekstra viktig her, sier Falck.

Huuse ble fraktet til sykehus, men det skal etter det Landevei erfarer ha gått bra med henne.

LES OGSÅ: 43 norske til masters-VM 

Saken fortsetter under

Kristin Falck - Albi fellesstart masters VM 2017 - Foto Chris Becker 1000x1357
BRONSE: Kristin Falck syklet inn til tredjeplass på fellesstarten i klassen 45-49 år. Foto: Chris Becker

BRONSE: Kristin Falck syklet inn til tredjeplass på fellesstarten i klassen 45-49 år. Foto: Chris Becker

FLERE RYTTERE OG HØYERE NIVÅ
Med nesten 3000 påmeldte ryttere er årets Masters-VM av de aller største, og det bar feltet preg av, spesielt på fellesstarten.

– For meg virker det også som at nivået blir litt høyere for hver år, og det har aldri vært så mange med. I min aldersklasse var vi 75 ryttere, og vi startet sammen med klassen under der det var 62, så det var et svært felt, sier Falck.

BESTILL ABONNEMENT: Det beste LANDEVEI-innholdet hjem i postkassen.