/ Master

Masters-gutta leverte

Den norske troppen åpnet Masters-VM i Albi med tre medaljer på tempo.

Sist oppdatert: 24. august 2017 kl 23.10
TEMPO-MEDALJE: Jone Ellingsen var en av tre norske medaljevinnere på tempo under masters-VM i Albi. Foto: Privat
TEMPO-MEDALJE: Jone Ellingsen var en av tre norske medaljevinnere på tempo under masters-VM i Albi. Foto: Privat
Lesetid: 3 minutter

De norske herrene tok hjem en medalje av hver sort allerede på første dag av Masters-mesterskapet i Albi i Frankrike.

Kåre Christoffersen tok gull i Menn 70-74 år, Arvid Johannessen tok sølv i menn 45-49 år, og Jone Ellingsen tok bronse imenn 40-44 år på tempo på den tøffe løypa i 37 graders varme.

– Det var en jækla bra start på mesterskapet. Personlig har jeg taklet varmen greit, sier Ellingsen, som også ble tempoverdensmester under masters-VM i 2011 og har tatt medalje i NM tempo og lagtempo elite. 

Ellingsen gjorde unna sine 22.5km på 30:42, og var 21 sekunder bak vinneren Samuel Plouhinec fra Frankrike.

– Nummer en og to i min klasse var det ikke noe å gjøre med, men jeg fikk i hvert dall revansj for de andre som slo meg i England, sier han.

LES OGSÅ: 43 norske til masters-VM 

Både Arvid Johannessen og Jone Ellingsen sykler for Sandes SK, laget som tok seieren på Styrkeprøven Lillehammer-Oslo i juni. etter at Styrkeprøven var parkert, er det VM i Albi som har vært hovedfokus for Sandnes-rytterne. Med medaljer i lomma etter første øvelse lader de opp til søndagens fellesstart med lave skuldre.

LES OGSÅ: – Det var helt sykt! 

Saken fortsetter under

Kåre Chrsitoffersen - 1st in TT - 2017 - Heidi Jørgensen Krokdal 1000x
GULL: Kåre Chrsitoffersen vant temporittet i klassen menn 70.74 år. Foto: Heidi Jørgensen Krokdal

GULL: Kåre Christoffersen vant temporittet i klassen menn 70.74 år. Foto: Heidi Jørgensen Krokdal

43 norske ryttere deltar på masters-VM i Albi. Flere av dem mangler fortsatt både sykler og bagasje, og mange måtte sykle på lånt utstyr. Kristin Falck og Trine Hansen kom begge på fjerdeplass i klassen kvinner 45-49 og 50-54. Hans-Jørgen Breder og Gunnar Fjeldberg ble nummer fem i klassene menn 65-69 og menn 70+.

For fjorårets tempoverdensmester Sissel Vien ble det en laber start på mesterskapet. Hun mangler fortsatt både sykkel og bagasje, men fikk låne Trine Hansens sykkel for å holde beina i gang. Nå håper hun å finne en brukbar leiesykkel for resten av helga, men er ikke veldig optimistisk.

– Det er 3000 ryttere her på  VM og mange av dem ble rammet av streiken i Brussel, så markedet her er helt støvsuget, sier Vien.

3000 RYTTERE FRA HELE VERDEN
Totalt er det over 2950 ryttere fra 56 nasjoner som deltar i mesterskapet, som arrangeres i Albi i Frankrike fra 24. til 27. august.

I dag var det individuell tempo for alle klasser. I morgen arrangeres det stafetter og søndag er det duket for fellesstart. Alle kvinner og menn fra 60 år og eldre sykler 97km, men menn til og med 59 år sykler 155km.

LES OGSÅ: Alt om VM i Bergen i neste utgave av Landevei - 124 sider med alt om årets VM, fra mesterskapsløyper til medaljekandidater, bakgrunn og historie. 

BESTILL ABONNEMENT: Det beste LANDEVEI-innholdet hjem i postkassen.

Publisert 24. august 2017 kl 23.10
Sist oppdatert 24. august 2017 kl 23.10
annonse
Relaterte artikler
annonse

Landevei.no utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalist: Knut Andreas Lone | Journalist: Henrik Alpers |

Tips oss: Send mail her!

Salgssjef Fri Flyt AS: Alexander Hagen