/ VM

Anna van der Breggen med nytt gull

Dobbelt nederlandske på kvinnenes VM-fellesstart i Imola.

Sist oppdatert: 26. september 2020 kl 18.38
DOBBELTSEIER: Anna van der Breggen tok sitt andre gull i årets VM, mens det også ble nederlandsk sølv på dagens VM-fellesstart. Foto: Cor Vos.
DOBBELTSEIER: Anna van der Breggen tok sitt andre gull i årets VM, mens det også ble nederlandsk sølv på dagens VM-fellesstart. Foto: Cor Vos.
Lesetid: 2 minutter

Anna van der Breggen tok sitt andre gull i årets verdensmesterskap, da hun kom alene til mål på dagens VM-fellesstart i Imola. Dermed fulgte hun opp på best mulig vis etter å ha vunnet tempoen i årets VM på torsdag, og ble med det den første kvinnen siden Jeannie Longo i 1995 til å vinne både fellesstart og tempo i samme mesterskap. 

Dagens VM-gull var van der Breggens andre på fellesstart, etter at hun også triumferte i den tøffe løypen i Østerrike i 2018. 

Nederlenderen kjørte solo de siste fire milene, og var til slutt nesten halvannet minutt foran sin lagvenninne Annemiek van Vleuten som tok sølvet, og italienske Elisa Longo Borghini som sikret italiensk bronsemedalje på hjemmebane. 

Les også: Suveren hjemmeseier på herrenes tempo

Susanne Andersen var offensiv i starten av rittet, men i den tøffe løypen kom hun som ventet til kort mot slutten av løpet. Beste norske ble i stedet Katrine Aalerud, som lenge var med i kampen om en topplassering. På den siste kilometeren satt hun i en gruppe som skulle spurte om niendeplassen, hvor hun endte på en 24. plass. 

Susanne Andersen kom i mål sammen med Stine Borgli, på 70. og 71. plass, Ingrid Lorvik fulgte på 89. plass, mens Martine Gjøs ikke kom til mål.

NM-vinner Mie Bjørndal Ottestad dukket ikke opp på start, selv om Cykleforbundet tidligere i dag twitret at hun var blant seks norske ryttere på start. TV2-kommentator Christian Paasche skriver imidlertid på twitter at årets norske mester aldri dro til Italia grunnet sykdom. 

I morgen avsluttes årets VM med herrenes fellesstart over 258 kilometer, hvor seks norske herrer stiller til start. 

Resultater VM-fellesstart kvinner

Topp 10

1

Anna van der Breggen (Netherlands)

4:09:57

2

Annemiek van Vleuten (Netherlands)

0:01:20

3

Elisa Longo Borghini (Italy)

4

Marianne Vos (Netherlands)

0:02:01

5

Liane Lippert (Germany)

6

Lizzie Deignan (Great Britain)

7

Kasia Niewiadoma (Poland)

8

Cecilie Uttrup Ludwig (Denmark)

0:02:41

9

Lisa Brennauer (Germany)

0:03:08

10

Marlen Reusser (Switzerland)

Publisert 26. september 2020 kl 18.38
Sist oppdatert 26. september 2020 kl 18.38
annonse
Relaterte artikler
annonse

Landevei.no utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalist: Knut Andreas Lone | Journalist: Henrik Alpers |

Tips oss: Send mail her!

Salgssjef Fri Flyt AS: Alexander Hagen