Det så lenge ut som det skulle være Chloé Dygert som skulle stikke av med nok en regnbuetrøye da kvinnene skulle gjøre opp om hvem som er verdens beste temposyklist.

Dygert hadde solid ledelse ved vending, og med medvind på returen var det ingen som så muligheten for andre på toppen av pallen.

Mens Dygert tråkket mot gullet og målgang på motorsportsbanen i Imola, knyttet det seg mer spenning til hvem som skulle gjøre opp om sølvet. Skjønt, Anna van der Breggen var nok lite lysten på å kjempe om nok en sølvmedalje, noe som i såfall ville vært hennes fjerde VM-sølv på fire strake forsøk.

Men det skulle plutselig bli mer å kjøre for, da Chloé Dygert på returen kjørte rett i autovernet, og ble liggende i et buskas nedenfor veibanen. Ambulansepersonell var raskt på stedet og kunne melde at Dygert var ved bevissthet, men ulykken satte en solid støkk i kommentatorene.

Det betød at det plutselig var Lisa Brennauer, Anna van der Breggen, Marlen Reusser og Ellen Van Diijk som skulle gjøre opp om gullet. Det gikk altså til van der Breggen, som endelig kunne bli kronet som verdensmester, etter tre strake sølvmedaljer.