Uno-X bekreftet fredag ettermiddag at de slettes ikke er fornøyd med utelukkende å satse på herrene, fra 2022 vil de også ha et lag på kvinnesiden.

Mens herrelaget foreløpig holder seg på det nest øverste nivået, vil kvinnene sykle på høyeste nivå, Women's WorldTour.

Annonse

Dette innebærer at laget får kjøre alle de største rittene, slik som Flandern rundt, Giro Rosa eller La Course.

De heldig utvalgte som vil få kontrakt med laget, vil også gå langt mer lukrative tider i møte enn det som er vanlig i kvinnesykling. Rytterne skal nemlig få de samme betingelsene som herrene i Uno-X Pro Cycling Team.

– Ressurser, utstyr og ikke minst lønn, pensjon- og forsikringsbetingelser vil være helt likt som det er med Uno-X Pro Cycling Team, sier sykkelsjef i Uno-X, Jens Haugland, i TV 2s Tour de France-sending da den19. etappen var halvkjørt.

jens-haugland
VELGJØRER: Jens Haugland i Uno-X åpner lommeboken for kvinnesatsingen, og lover samme betingelser for kvinnene som herrene. Foto: Henrik Alpers

Det nye laget vil bestå av rett over ti ryttere fra Norge og Danmark, men laget vil også åpne muligheten for å hente ryttere utenfor Skandinavia.

Noe som synes å kunne være en motivasjon for Haugland, er at kvinnesykling får stadig større plass i mediebildet, i tillegg til at det begynner å feste seg en bevissthet om ulikhetene på herre-og kvinnesykling.

Og tanken på et fremtidig Tour de France for kvinner, ser ut til å lokke Haugland.

– Det er klare bevegelser i sporten på at herrerittene også skal komme på kvinnenes kalender, sier han.

I tillegg til damelaget, har Uno-X også lag på kontinentalnivå. Satsingen på kvinnelaget mener han er en del av en helhetlig virksomhet.

– Skal en være lenge i sykkelsporten, må det gjøres helhetlig. Vi har valgt en vei som er litt annerledes enn andre, og har god erfaring med det, sier Haugland.