Uno-X starter profflag for kvinner

Energiganten har øst penger inn i norsk sykkelsport de seneste årene, og nå åpner de igjen pengekrana. Fra 2022 vil de også ha et profesjonelt damelag.

Sist oppdatert: 18. september 2020 kl 16.11
uno-x pro cycling profflag kvinner women's worldtour
SATSER PÅ KVINNENE: Uno-X starter profflag for kvinner fra og med 2022. Foto: Henrik Alpers.
Lesetid: 2 minutter

Uno-X bekreftet fredag ettermiddag at de slettes ikke er fornøyd med utelukkende å satse på herrene, fra 2022 vil de også ha et lag på kvinnesiden.

Mens herrelaget foreløpig holder seg på det nest øverste nivået, vil kvinnene sykle på høyeste nivå, Women's WorldTour.

Dette innebærer at laget får kjøre alle de største rittene, slik som Flandern rundt, Giro Rosa eller La Course.

De heldig utvalgte som vil få kontrakt med laget, vil også gå langt mer lukrative tider i møte enn det som er vanlig i kvinnesykling. Rytterne skal nemlig få de samme betingelsene som herrene i Uno-X Pro Cycling Team.

– Ressurser, utstyr og ikke minst lønn, pensjon- og forsikringsbetingelser vil være helt likt som det er med Uno-X Pro Cycling Team, sier sykkelsjef i Uno-X, Jens Haugland, i TV 2s Tour de France-sending da den19. etappen var halvkjørt.

jens-haugland
VELGJØRER: Jens Haugland i Uno-X åpner lommeboken for kvinnesatsingen, og lover samme betingelser for kvinnene som herrene. Foto: Henrik Alpers

Det nye laget vil bestå av rett over ti ryttere fra Norge og Danmark, men laget vil også åpne muligheten for å hente ryttere utenfor Skandinavia.

Noe som synes å kunne være en motivasjon for Haugland, er at kvinnesykling får stadig større plass i mediebildet, i tillegg til at det begynner å feste seg en bevissthet om ulikhetene på herre-og kvinnesykling.

Og tanken på et fremtidig Tour de France for kvinner, ser ut til å lokke Haugland.

– Det er klare bevegelser i sporten på at herrerittene også skal komme på kvinnenes kalender, sier han.

I tillegg til damelaget, har Uno-X også lag på kontinentalnivå. Satsingen på kvinnelaget mener han er en del av en helhetlig virksomhet.

– Skal en være lenge i sykkelsporten, må det gjøres helhetlig. Vi har valgt en vei som er litt annerledes enn andre, og har god erfaring med det, sier Haugland.

 

Publisert 18. september 2020 kl 16.11
Sist oppdatert 18. september 2020 kl 16.11
annonse
Relaterte artikler
annonse

Landevei.no utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalist: Knut Andreas Lone | Journalist: Henrik Alpers |

Tips oss: Send mail her!

Salgssjef Fri Flyt AS: Alexander Hagen