Odd Christian Eiking

Etter noen år med varierende prestasjoner, slo Odd Christian Eiking virkelig igjennom i 2021-sesongen. I 2022 sykler han for EF Education-EasyPost.

Odd Christian Eiking har lenge vært et enigma i norsk sykkelsport. Man har lenge visst at 26-åringen fra Askøy har hatt et ekstremt potensial, men prestasjonene har svingt voldsomt.

Askøyværingen står med med tre proffseire, blant annet kongeetappen i Arctic Race of Norway i 2019, og har syklet Tour de France ved én anledning.

Høsten 2021 fikk han imidlertid sitt store gjennombrudd med topplassering i éndagsrittet Donostia San Sebastian, og da han syklet syv dager i rød trøye i Vuelta a España og endte som nummer elleve sammenlagt.

Det sikret ham en kontrakt med det amerikanske WorldTour-laget EF Education-EasyPost, hvor han skal sykle ut 2023-sesongen.

annonse
Hvor mange proffseire har Odd Christian Eiking?

Eiking tok sin første proffseier i 2016 i Boucles de l'Aune, da han syklet for FDJ. Siden har han også vunnet en etappe i Tour de Wallonie (2018) og Arctic Race of Norway (2019).

Hvilke lag har Odd Christian Eiking syklet for?

Eiking startet karrieren som klubbrytter i Bergen CK, før han gikk videre til kontinentallaget Joker. I 2016 ble han proff i det franske WorldTour-laget FDJ, før veien gikk videre til Wanty-Gobert i 2018. Der syklet han til og med 2021-sesongen, før han blir EF Education-EasyPost-rytter fra og med 2022.

Hvor mange dager ledet Odd Christian Eiking Vuelta a España?

Eiking syklet i den røde ledertrøyen i syv dager i strekk. Det er det lengste en nordmann har hatt ledertrøyen i Vuelta a España, og en tangering av Thor Hushovds rekord fra Tour de France 2011 for antall dager i ledertrøyen i en Grand Tour.

Landevei.no utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalist: Knut Andreas Lone | Journalist: Henrik Alpers |

Tips oss: Send mail her!

Salgssjef Fri Flyt AS: Alexander Hagen