I slutten av juni ble Trym Bjørner Westgaard Holther norgesmester på tempo i juniorklassen, og gjorde det samtidig klart at han ville kjempe om VM-medalje i september.
Et kragebeinsbrudd skulle sette en stopper for den drømmen, men Smaalenene SK-rytteren imponerte såpass på NM-tempoen, at han fikk italienske beilere på tråden.
Da var det en av de som jobber for den profilerte, italienske agenten Giuseppe Acquadro, som tok kontakt.
- Han fortalte at de var interesserte i å jobbe med meg, forteller Westgaard Holther til Landevei.
Gjennom agenten ble det italienske ProTeamet Androini Giocattoli - Sidermec, som neste år heter Drone Hopper - Androni Giocattoli, oppmerksom på 18-åringen fra Askim.
Laget drives av den eksentriske Gianni Savio, som har vært sjef for laget siden oppstarten i 1996. Savio er kjent for å ha et godt øye for talenter, og hentet vinner av Tour de France 2019, Egan Bernal, til Europa i 2016.
Laget pleier også å sykle Giro d'Italia stort sett hvert eneste år.
Kontakten med agenten og Savios lag fortsatte opp mot EM i Trento i Italia i starten av september, hvor norgesmesteren hadde forhåpninger om en medalje på tempoen.

ØYE FOR TALENTER: Gianno Savio, her sammen med Egan Bernal i 2017. Foto: Cor Vos
Tempoen endte imidlertid med en stygg velt og kragebeinsbrudd.
- EM gikk jo ikke spesielt bra, men de var fremdeles interessert i meg. Det var veldig gøy, og de viste profesjonalitet. Bare fordi det gikk dårlig i et ritt, så mistet de ikke interessen heller.
Og for et par uker siden signerte han en toårskontrakt med laget.
Westgaard Holther får sin første sesong som senior neste år, og fyller 19 i juli. Med signeringen blir han dermed tidenes yngste norske proff.
Både Edvald Boasson-Hagen og Andreas Leknessund fylte 21 år det året de ble proffer i henholdsvis Team Columbia og Uno-X.
- Det kan bli kulturkrasj
Westgaard Holther forteller at han var i kontakt med flere andre lag, men at det var Androni som kom med det beste tilbudet.
- De får inn en ny sponsor nå. De har som mål å heve satsingen litt, og bli et mer profesjonelt lag. Det virker som et veldig bra opplegg.
Da signeringen ble kjent forrige lørdag, var det til manges forbauselse.
Profflaget Uno-X og deres utviklingslag Dare, eller Team Coop, var nok av mange sett på som naturlige trinn i karrierestigen til et norsk juniortalent.
- Dare var mer eller mindre fylt opp ganske tidlig i sesongen, så det var ikke helt aktuelt. Jeg føler jeg har gjort det beste valget av mulighetene jeg, sier unggutten.
- Nå tar du steget inn i proffrekkene og til utlandet i veldig ung alder, hva tenker du om det?

TEMPOSPESIALIST: Trym Westgaard Holther har sin store forse på temposykkelen. Foto: Henrik Alpers
- Det kommer til å bli veldig tøft. Det blir et stort steg opp. Samtidig så synes jeg det er veldig spennende. Jeg er veldig motivert for å klare det. Jeg tror selv jeg kommer til å klare det.
- Nå skal du sykle for et lag som hovedsakelig består av italienere og en del sør-amerikanere. Frykter du at det kan bli en kulturkrasj?
- Det kan selvfølgelig bli en liten kulturkræsj, men samtidig synes jeg det er veldig spennende å møte folk fra andre kulturer. Jeg ser veldig frem til det. Jeg blir eneste nordeuropeer på laget. Jeg tror det blir veldig spennende, og har planer om å lære meg italiensk, sier han.
Satser mot sammendraget i Tour de France
18-åringen går det siste året på NTG Bærum, og er ferdig med skolegangen til sommeren. Han forteller at han ikke har noen planer om å flytte hverken til Italia eller andre steder foreløpig.
Første møte med hele laget blir i desember, når de skal på samling i Benidorm i Spania.
- Inntrykket jeg har fått av Savio er at han er veldig engasjert og positiv, det virker som han liker det han driver med.
- Hva har Androni sagt om planene de har for deg?
- Det har vi ikke snakket så mye om ennå. Jeg håper å få kjøre ritt som passer meg, og føler meg sikker på at jeg får det. De er veldig klar over hvilken type rytter jeg er, og ser for meg å bli.

SYKLER GIROEN: Androni-laget er stort sett å se på start i Giro d'Italia hvert år, og er ofte å se i TV-ruta i brudd. Foto: Cor Vos
Og ryttertypen han ønsker å bli er sammenlagtrytter.
- Det har jeg sett på som det store målet hele karrieren. Jeg ser på meg selv som en temporytter som går ganske bra oppover. Neste år håper jeg å kunne ta noen ungdomstrøyer. At jeg tar nivået såpass bra at jeg kan være konkurransedyktig.
- Og når du sier sammenlagtrytter, er vi der at du da tenker på Tour de France?
- Det har vært målet siden jeg var liten. Jeg har ikke lyst til å legge bort det målet. Det er en stor motivasjon å jobbe mot det. Hvis man ikke har sammenlagtrytter i Touren som et mål, blir det veldig vanskelig å bli det. Det er den store drømmen. Det er det jeg jobber mot.