Etter to dager med mye spenning og offensiv kjøring, fortsetter Tour of Norway i dag med en 181 kilometer lang etappe fra Skien til Rjukan. En annen kategori bakke ved Nutheim og en første kategori klatring opp mot Gaustadtoppen vil sørge for at sammenlagtlista vil bli snudd på hodet.

Klarer Alexander Kristoff å forsvare den gule ledertrøya si? Vil vi se en angrepsvillig Lars Petter Nordhaug og en smart kjørende Edvald Boasson Hagen? Hva vil de norske kontinentallagene finne på?

Landevei har vært ved start på dagens etappe og hørt med rytterne.

Vegard Robinson Bugge (Team Sparebanken Sør, leder i klatrekonkurransen):

- Beina kjennes greie ut i dag og jeg er klar for en ny dag. Jeg har veldig lyst til å komme meg i brudd i dag for å sanke nye poeng for klatretrøya. Hvis jeg vinner den første bakkespurten har jeg klatretrøya også i morgen. Samtidig er det å komme i brudd også en fordel for resten av dagen med tanke på klatringen opp til Gaustad. Da har man litt forsprang inn i bakken, og er man heldig så kan man overleve bakken og være med på å kjøre inn til en god etappeplassering.

Lars Petter Norhaug (Team Sky):

- De første to dager har gått bra. Jeg har unngått å tape tid og har ikke vært borte i velt, så jeg er fornøyd. Hvis jeg skal angripe i dag, så må jeg har gode bein, men du må ikke glemme at det er veldige mange andre ryttere som er sterke også. Bakken i dag passer meg bra selv om jeg egentlig liker litt kortere bakker.

 Tormod Hausken Jacobsen (Team Coop Øster - Hus):

- Vi prøver å være litt i offensiven i dag, siden det er i dag hvor sammendraget kommer til å bli avgjort. Laget har hatt en bra Tour of Norway til nå, men vi ønsker jo å kopiere topp ti plasseringen fra i fjor.

Vegard Breen (Lotto):

- I dag blir det et oppgjør for sammenlagt rytterne opp og over mot Rjukan. Det vil nok være mange som vil komme seg i brudd i dag for å få et forsprang inn i bakken. Det har vært en fin atmosfære i Tour of Norway så langt, og gutta på laget liker seg godt her i Norge.

Sven-Erik Bystrøm (Katusha):

- Nå blir presset lagt i større grad på Edvald og Lars Petter. Det er de som er i sitt terreng nå, så vi får se. Vi kommer nok ikke til å ta så mye ansvar i dag. Tour of Norway har vært helt perfekt så langt, et utrolig bra arrangement.

Carl Fredrik Hagen (Team Sparebanken Sør):

- Etappen i dag byr på en fin mulighet til å vise meg litt frem på en god måte. Jeg kjenner bakken veldig godt og kjenner utforkjøringen etter Rjukan og de siste kilometere godt. Ingenting kommer overraskende på meg i dag. Mye av sammendraget vil bli laget i dag og i morgen.