I øsende regnvær ble Tour of Norway i dag avgjort med en hard etappe og de norske rytterne stortrivdes i det nordiske været.

Dagens brudd bestod av åtte sterke mann, med blant annet Yaroslav Popovych (Trek Factory), som har vært en essensiell del av flere Tour de France-vinnende lag, men ukraineren var ingen match for de norske talentene.

I bruddet satt også Amund Grøndahl Jansen (Team Joker), Marius Andre Hafsås (Team FixIt.no) og Vegard Breen (Lotto-Soudal) og da bruddet gikk inn i sløyfen rundt Eggemoen, som skulle kjøres tre ganger, stakk de tre nordmennene avgårde.

De tre kjørte veldig godt og samarbeidet flott, men det var et annet norsk talent som skulle stjele showet. Med omtrent 14 kilometer til mål stakk Andreas Vangstad (Sparebanken Sør) avgårde og kjørte helt fantastisk. Først hentet han resten av bruddet, og kjørte som et lyn både utfor og oppover. 

Vangstad viste for alvor seg frem på 3. etappe til Rjukan, da han kjørte strålende og ble femtemann og nok en gang viste han hvilket fantastisk talent han er. Marius Hafsås fikk etterhvert nok og måtte slippe Breen og Vangstad, og siste bakke, halvannen kilometer før mål, satte Vangstad inn nådestøtet. 

Bak prøvde Edvald Boasson Hagen (MTN-Qhubeka) seg, men det hele samlet seg og stoppet litt opp. Foran fortsatte Vagnstad den strålende kjøringen og på flystripen på Eggemoen var det ingen som var i nærheten og han kunne juble for en overlegen seier. Vangstad er den første kontinentalrytteren noensinne til å vinne en etappe i Tour of Norway.

Bak stakk Fredrik Strand Galta fra restene av feltet og Coop-ØsterHus-rytteren imponerte også, og holdt feltet bak seg med et par sekunder. Like bak tok Alexander Kristoff spurten og sikret seg dermed poengtrøyen i rittet. Jesper Hansen vant rittet sammenlagt.

Resultater:

1. Andreas Vangstad (Sparebanken Sør) 4:10:29
2. Fredrik Strand Galta (Coop-ØsterHus) +11
3. Alexander Kristoff (Team Katusha) +14
4. Pim Ligthart (Lotto-Soudal)
5. Rasmus Guldhammer (Cult Energy)
6. Bauke Mollema (Trek Factory)
7. Tosh van der Sande (Lotto-Soudal)
8. Vegard Stake Laengen (Team Joker)
9. Yannick Eijssen (Wanty - Groupe Gobert)
10. Bjørn Tore Hoem (Team Joker) 

Sammenlagt:

1. Jesper Hansen (Tinkoff-Saxo)