Hjem
 / UREDD DEBUTANT

UREDD DEBUTANT

FREDAGSPRATEN: Håkon Lunder Aalrust ble kastet rett til ulvene i Tour of Norway.

Sist oppdatert 26. mai 2017 kl 15.42
MANN FOR FRAMTIDEN: Håkon Lunder Aalrust imponerte da han debuterte for Team Coop i Tour of Norway. Foto: Rasmus Kongsøre
MANN FOR FRAMTIDEN: Håkon Lunder Aalrust imponerte da han debuterte for Team Coop i Tour of Norway. Foto: Rasmus Kongsøre

Mens andre 19-åringer var opptatt med å slikke sårene etter russetiden brukte Håkon Lunder Aalrust forrige uke på å konkurrere med proffene i Tour of Norway.

Asker-CK-rytteren skulle egentlig ikke kjørte for Team Coop før 1. juni, men plutselig stod han på start i Hønefoss 17. mai som rittets nest yngste rytter. Håkon lot imidlertid ikke alderen være et hinder, og markerte seg med uredd kjøring ved flere anledninger i sitt første ritt som kontinentalrytter.

LES OGSÅ: Sterkest av klubbrytterne 

- Hei Håkon, det er Peter fra Landevei.no som ringer, hva driver du med akkurat nå?

- Nå sitter jeg i bil på vei hjem fra skolen og har nettopp tatt helg. Jeg har bare 11 skoledager igjen så er jeg ferdig på NTG.

- Hva skal du gjøre når de 11 skoledagene er gjennomført, blir det all-inn på syklingen, eller har du andre planer?

- Ja det blir bare sykling så det gleder jeg meg veldig til.

- Forrige uke fikk du din debut for Team Coop i selveste Tour of Norway, hvordan var det?

- Det var utrolig kult, og absolutt et høydepunkt å debutere i Tour of Norway, rett og slett rimelig innafor. At den første etappen i tillegg hadde målgang på hjemmebane i Asker gjorde det bare enda bedre.

- Ja den ser jeg, men planen var vel egentlig ikke at du skulle representere Team Coop så tidlig i sesongen?

- Nei det stemmer, meningen var egentlig at jeg skulle kjøre for dem litt senere, men av litt forskjellige årsaker åpnet det seg en plass, og da fikk jeg beskjed etter Ringerike GP om å gjøre meg klar.

- Hvordan er egentlig nivåforskjellen på Norgescup og Tour of Norway, det virket jo som du taklet nivået veldig bra med en gang?

- Nivået er veldig annerledes og helt klart mye høyere. Samtidig kjøres rittene på en ganske annen måte. Jeg fikk veldig greie arbeidsoppgaver fra laget, så da var det bare å gjennomføre de så bra som mulig. Det var egentlig veldig ålreit å debutere i et etappeløp, for da får man fem dager hvor man kan prøve og feile.

LES OGSÅ: Ny tur til Samling 2017

- Etter en god debut for Team Coop, hvor går veien videre nå?

- Neste på programmet blir to endagsritt i Belgia 3. og 4. juni, og så er vel NM neste på programmet etter det tror jeg.

- Det er en tøff NM-løype i år, hvilke forventninger har du til den?

- Løypen er vel den samme som har blitt brukt i Norgescupen i Stjørdal tidligere, og der vant jeg som første års junior. Det kan bli veldig spennende, særlig på U-23 fellesstarten. Egentlig er det kanskje ikke en optimal løype for meg, men om det blir et utskillingsritt er det muligheter.

- Du sa i starten at du nettopp hadde tatt helg, hva skal du bruke den på?

- I helgen blir det to lengre økter på mellom fem og seks timer. Jeg har hatt en litt rolig periode nå etter Tour of Norway, før jeg nå skal bygge opp formen fremover mot NM. Det er meldt godt vær i området så det blir supert. 

- Til slutt, skivebremser, ja eller nei?

- Jeg er for skivebremser. Jeg har det på på sykkelkrossen, og det funker bra. En del av rytterne i Tour of Norway kjørte med det, og det var ikke noe problem. Det er veien å gå i fremtiden. 

Publisert 26. mai 2017 kl 15.42
Sist oppdatert 26. mai 2017 kl 15.42
Relaterte artikler

Landevei.no utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo | Tlf: 21 95 14 20

Ansvarlig redaktør: Erlend Sande | Nyhetssjef: David Andresen Vesteng | Journalist: Knut Andreas Lone | Journalist: Henrik Alpers Tips oss: Send mail her!

Salgssjef Fri Flyt AS: Alexander Hagen | Daglig leder: Anne Julie Saue