Pieter Weening vant dagens etappe i Tour of Norway da han krysset målstreken i Rjukan i ensom majestet. Den nederlandske veteranen støtet fra det som var igjen av hovedfeltet omtrent fem kilometer før toppen av dagens siste stigning, den knalltøffe bakken opp til Flistjønnskaret.

Ved toppen hadde 35-åringen 37 sekunder til de nærmeste forfølgerne og Rompoot-rytteren økte forspranget ytterligere på de siste 15 kilometerne. 

I gruppen bak var Edvald Boasson Hagen toneangivende sammen med de to ungguttene Sondre Holst Enger og Odd Christian Eiking, men de klarte aldri å nærme seg den ensomme lederen tilstrekkelig til at det ble spennende. I stedet begynte forfølgerne å støtet på hverandre på de siste kilometerne, hvilket resulterte i en stadig større avstand opp til Weening.

Etter en meget sterk klatreprestasjon viste Sondre Holst Enger at han fortsatt hadde krutt igjen da han vant spurten om andreplassen med god margin. På plassen bak ham fulgte en annen nordmann, Odd Christian Eiking, som for anledningen kjører sammen med Holst Enger på det norske landslaget. 

I samme gruppe satt også Andreas Vangstad fra Team Sparebanken Sør, og Edvald Boasson Hagen. De to nordmennene endte som nummer åtte og ni på etappen. 

I seiersintervjuet forklarte Weening at forholdene gjorde den siste stigningen ekstra tøff.

- Det var veldig mye vind i den siste bakken, så det var veldig stor fordel å ligge på hjul. Jeg prøvde meg fire fem kilometer før toppen og ingen responderte på angrepet. Når jeg hadde luke over toppen måtte jeg bare gjøre utforkjøringen og de siste kilometerne ok. Jeg hadde litt tekniske problemer, så jeg kunne ikke bruke 11ern og 12ern på kassetten i utforkjøringen, men jeg hadde nok opp mot 100 kilometer i timen likevel. 

Edvald Boasson Hagen satt i en perfekt posisjon helt til Weening angrep. Derfra og inn ble det en tøff reise for den regjerende norske mesteren. 

- Dette var nok dagen da sammendraget ble satt, og jeg var dessverre ikke god nok til å være med helt i tet. Laget kjørte godt, men det ble litt tøft for min del. Bakken er hard og vinden gjorde den ekstra tøff. 

Boasson Hagen ligger nå nesten minuttet bak ledende Weening i sammendraget, men Team Dimension Data-rytteren garanterer at han kommer til å gi alt på de kommende etappene. 

-  Sammenlagten blir selvfølgelig vanskelig nå. Weening viste stor styrke i dag, men jeg skal gjøre det jeg kan for å være best mulig, i dag hadde jeg bare ikke beina til å følge.

Tour of Norway fortsetter i morgen med en 168 kilometer lang etappe fra Rjukan til Geilo. 

Resultater Tour of Norway, 2. etappe

Topp 5 etappe

1. Pieter Weening, Roompot - Oranje Peloton

2. Sondre Holst Enger, Norge + 0.48

3. Odd Christian Eiking, Norge + 0.48 

4. Fabricio Ferrari, Caja Rural - Seguros RGA + 0.48

5. Sander Armée, Lotto Soudal + 0.48

Topp 3 sammenlagt

1. Pieter Weening, Roompot - Oranje Peloton

2. Sondre Holst Enger, Norge + 0.52

3. Odd Christian Eiking, Norge + 0.54