Etter en god norsk start på Tour of Norway var forhåpningene til nok en norsk etappeseier store da feltet la ut på andre etappe mellom Drøbak og Sarpsborg. Med en nokså lik avslutning som gårsdagens etappe var det naturlig at Alexander Kristoff stilte på startstreken som storfavoritt for andre dag på rad. Varmt norsk sommervær, kraftig vind og 195 relativt flate kilometer ventet rytterene på dagens etappe.

Rittet skulle avsluttes med tre publikumsvennlige runder inne i Sarpsborg sentrum. Adrian Gjølberg vant gårsdagens eneste bakkespurt og syklet i dag med klatretrøya, mens Sondre Holst Enger stilte i hvit ungdomstrøye. Tom van Asbrock var kledd i grønn poengtrøye, som han forøvrig kun hadde på lån fra Alexander Kristoff, som var opptatt med å bære den gule trøyen etter gårsdagens seier.
 
Ti minutter etter startskuddet støtet en gruppe på seks ryttere seg avgårde fra hovedfeltet. Disse seks var Preben van Hecke (Topsport Vlaanderen), Adrian Kurek (CCC Polsat), Johann Van Zyl (MTN Qhubeka), samt de tre norske kontinentalrytterene Trond Håkon Trondsen (Frøy – Bianchi), Sondre Sørtveit (fixIT.no) og August Jensen (Øster Hus – Ridley). Ved den første innlagte spurten i Svinndal var det den kjøresterke belgeren Preben van Hecke som var sterkest, mens Trond Håkon Trondsen og August Jensen kapret henholdsvis andre- og tredjeplassen.
 
Katusja tok som forventet kontroll over hovedfeltet idag og lot aldri bruddet få mer enn rundt fire minutters forsprang. I bakkespurten opp mot Momarken spurtet August Jensen fra alle bruddkameratene i en intens kamp om klatrepoengene, og sørget med det for at klatretrøya fortsatt sitter på en nordmann etter dagens etappe. Den sterke vinden krevde mye av rytterne i bruddet. Da det gjenstod 90 kilometer så det ut som mye av saften hadde gått ut av rytterne i front da avstanden ned til hovedfeltet plutselig droppet under to minutter.
 
Samarbeidet mellom de seks i front tok slutt da de forstod at de kom til og bli hentet. Hovedfeltet holdt et høyt tempo og kjørte inn bruddet med 46 kilometer til målstreken. Det var et vannvittig hardkjør og feltet ble redusert til femti mann inn mot den siste innlagte spurten. I spurten var det gårsdagens tredjemann, Tom van Asbrock, som sikret seg full pott. Verdt å merke seg var at Bauke Mollema kapret andreplassen i den spurten, og kan med det ha sikret seg noen viktige bonussekunder til kampen om sammendraget.
 
Etter at Katusja hadde brukt masse krefter på å kontrollere feltet fra start, tok krefetene etter hvert slutt for hjelperytterene til Alexander Kristoff. Dette førte til flere angrep da feltet nærmet seg Sarpsborg. Marc de Maar (UnitedHealthcare) og Macjej Paterski (CCC-Polsat) kom seg avgårde etterfulgt av en gruppe på elleve ryttere med flere norske kontinentalryttere. De to rytterne i front kjørte godt sammen og økte ned til etterfølgerne inne på rundene i Sarpsborg sentrum.

Annonse

Med én runde igjen så det ut som om hovedfeltet hadde resignert og det ble klart at seieren skulle gjøres opp mellom de to rytterne i front. Maac de Maar ledet inn på oppløpet med Matjej Paterski på hjul. Polakken Paterski klarte aldri å passere Marc de Maar, som vant andre etappe med en kvart hjullengde. De elleve rytterene bak ble kjørt inn av hovedfeltet, som virkelig fikk opp farten på den siste runden. Alexander Kristoff vant spurten i hovedfeltet. 
  
Resultater etappe 2:
   

1.

Marc de Maar

AHO

United Healthcare

4:38:38

2.

Maciej Paterski

POL

CCC - Polsat - Polkowice

0:00:00

3.

Alexander Kristoff

NOR

Team Katusja

0:00:12

4.

Aleksejs Saramontis

LAT

IAM Cycling

0:00:12

5.

Sondre Holst Enger

NOR

Team Sparebanken Sør

0:00:12

6.

Marko Kump

SLO

Tinkoff-Saxo

0:00:12

7.

Sven Erik Bystrøm

NOR

Team Øster Hus - Ridley

0:00:12

8.

Sèbastien Hinault

FRA

IAM Cycling

0:00:12

9.

Tom van Asbroeck

BEL

Topsport Vlaanderen - Baloise

0:00:12

10.

Lars Petter Nordhaug

NOR

Belkin Procycling

0:00:12