Tour of Norway lanserer fra klokken 13.00 2015-utgaven av rittet. Nye etapper kommer, men hva blir nytt? Arrangøren lover et hardere ritt, følg presentasjonen live her!

Les mer om etappene under filmen.

Første etappe, Årnes - Sarpsborg, 182 flate kilometer
Årets første etappe vil være ganske flat på det sentrale Østlandet. Etappen starter med en nøytral runde i Årnes, før vi går sydover via Aurskog. Deretter trekker feltet mot Mysen for en lokal runde, før det blir avsluttende runder i sentrum av Sarpsborg.

Andre etappe, Drammen - Langesund, 199 småkuperte kilometer
Dette blir en noe hardere affære en gårsdagens spurtetappe. Drammen har flere ganger vært målby, men i 2015 blir det start på Bragernes torg. Rittet går gjennom Svelvik og Sande, tvers gjennom Vestfold før vi kommer ned til Larvik. Videre går det ut til Stavern, langs kysten inn i Telemark, med målgang i Bamble, Langesund.

Tredje etappe, Skien - Rjukan, 185 harde kilometer
Starten går i Skien hvor rittet har hatt målgang tidligere. Flotte omgivelser på bryggen i Skien. Vi fortsetter til Ulefoss, Lunde og Bø, med en liten sløyfe oppover mot Seljord. Deretter blir det en lang klatring i Nutheimbakkene, før en lang klatring skal over Tuddal med målgang nede i Rjukan.

KANSKJE? Tredje etappe kan fint vinnes av vår egen Lars Petter Nordhaug. Foto: Kåre Dehlie Thorstad

Hvem som vinner vites ei, men dette er den hardeste etappen i Tour of Norway noensinne. Den lengste stigningen er 7,3 prosent i snitt over 11 kilometer, etterfulgt av en 18 kilometer lang utforkjøring. Vi setter penga på en klatrer med gode utforegenskaper.

Fjerde etappe, Rjukan - Geilo, 167 harde kilometer
Dette blir også en lang og hard dag. Tidlig kommer en lang klatring over Imingfjell, uten at dette vil avgjøre løpet i for stor grad. Vi får en tøff utforkjøring ned til Uvdal, og en flat periode venter frem mot Rødberg. Nok en tøff klatring venter, fra Rødberg til Tunhovdvannet. Nå kommer feltet inn til Geilo, men det er ikke over ennå. Før seierherren skal kåres venter en to kilometer lang bakke opp til Havsdalen.

Femte etappe, Flå - Ringerike, 175 kilometer med hard avslutning
Tour of Norway vender hjem. Rittet startet som Ringerike Grand Prix, og nok en gang blir det målgang på Eggemoen flyplass. Der skal det kjøres de samme avsluttende rundene som i fjor, før nok en vinner av rittet skal kåres etter å vært den raskeste over den avsluttende flystripen. Inngangen til Eggemoen blir litt annerledes, først skal feltet innom Røyse, halvøya hvor unge ringeriksryttere bedriver tjuvtrening i stor skala.