– Slik situasjonen er var det det eneste riktige å gjøre. Uten økonomi har vi sett på å arrangere en redusert utgave, men regnestykket går ikke opp der heller. Så den økonomiske risikoen er for stor, sier rittgeneral Roy Hegreberg til TV 2 torsdag. 

Tour of Norway ble først arrangert i 2011, og skulle etter planen arrangeres i mai til neste år. Slik blir det imidlertid ikke. Det tildeles totalt 25 millioner kroner til internasjonale sykkelritt i Norge. 15 av de går til Artic Race of Norway, mens en rekke andre ritt deler på resten. Totalt hadde Tour of Norway et budsjett på 22 millioner kroner.

Ifølge Hegreberg mangler Tour of Norway seks millioner kroner for å gjennomføre rittet.

– Men de pengene er ikke der, samt at det er en en del usikkerhet rundt bevilgningene fra kommuner og fylkeskommuner, sier Hegreberg til TV 2.

I fjor gikk Tour of Norway over seks etapper, med start i Stavanger og målgang i Hønefoss. Nå håper arrangøren å kunne få på plass finansering for et nytt ritt i 2021. Han er ikke spesielt redd for at det skal legges ned for godt.

– Nei, det er jeg egentlig ikke redd for. Ut fra signalene jeg har fått så tror jeg vi skal klare dette, sier han til Aftenposten.

I fjor vant Kristoffer Halvorsen den siste etappen i rittet.