Avlyser Tour of Norway i 2020

Manglende finansiering gjør at rittet Tour of Norway ikke blir gjennomført i 2020.

Sist oppdatert: 19. desember 2019 kl 10.59
AVLYSES: Tour of Norway avlyses i 2020 på grunn av manglende finansiering. Foto: Kristoffer Øverli Andersen.
AVLYSES: Tour of Norway avlyses i 2020 på grunn av manglende finansiering. Foto: Kristoffer Øverli Andersen.
Lesetid: 2 minutter

– Slik situasjonen er var det det eneste riktige å gjøre. Uten økonomi har vi sett på å arrangere en redusert utgave, men regnestykket går ikke opp der heller. Så den økonomiske risikoen er for stor, sier rittgeneral Roy Hegreberg til TV 2 torsdag. 

Tour of Norway ble først arrangert i 2011, og skulle etter planen arrangeres i mai til neste år. Slik blir det imidlertid ikke. Det tildeles totalt 25 millioner kroner til internasjonale sykkelritt i Norge. 15 av de går til Artic Race of Norway, mens en rekke andre ritt deler på resten. Totalt hadde Tour of Norway et budsjett på 22 millioner kroner.

Ifølge Hegreberg mangler Tour of Norway seks millioner kroner for å gjennomføre rittet.

– Men de pengene er ikke der, samt at det er en en del usikkerhet rundt bevilgningene fra kommuner og fylkeskommuner, sier Hegreberg til TV 2.

I fjor gikk Tour of Norway over seks etapper, med start i Stavanger og målgang i Hønefoss. Nå håper arrangøren å kunne få på plass finansering for et nytt ritt i 2021. Han er ikke spesielt redd for at det skal legges ned for godt.

– Nei, det er jeg egentlig ikke redd for. Ut fra signalene jeg har fått så tror jeg vi skal klare dette, sier han til Aftenposten.

I fjor vant Kristoffer Halvorsen den siste etappen i rittet.

Publisert 19. desember 2019 kl 10.59
Sist oppdatert 19. desember 2019 kl 10.59
annonse
Relaterte artikler
annonse

Landevei.no utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalist: Knut Andreas Lone | Journalist: Henrik Alpers |

Tips oss: Send mail her!

Salgssjef Fri Flyt AS: Alexander Hagen