AUSTRALSK SEIER I LANGESUND

Nordmennene skuffet på første etappe av Tour of Norway.

Sist oppdatert: 18. mai 2016 kl 19.08
TUNG DAG PÅ JOBBEN: Det ble dessverre ingen suksess for Edvald Boasson Hagen på dagens etappe i Tour of Norway. Foto: Cor Vos.
TUNG DAG PÅ JOBBEN: Det ble dessverre ingen suksess for Edvald Boasson Hagen på dagens etappe i Tour of Norway. Foto: Cor Vos.
Lesetid: 3 minutter

Steele Von Hoff vant årets første etappe i Tour of Norway, da han var raskest i spurten på dagens etappe til Langesund. Den australske sprinteren utnyttet dragsuget til belgiske Tosh van der Sande, og vant til slutt med klar margin.

Sondre Holst Enger hadde i utgangspunktet en svært god posisjon på oppløpet, men mannen som sykler rittet for det norske landslaget fikk aldri åpningen han trengte for å sette inn støtet. 

Beste nordmann ble isteden Holst Engers lagkamerat, Daniel Hoelgaard, som endte på en 10. plass. Bak ham fulgte de lovende ungguttene Kristoffer Halvorsen og Syver Wærsted på 13. og 14. plass. 

Edvald Boasson Hagen skuffet på dagens etappe da han endte utenfor topp 20 etter å ha seget bakover i feltet på den siste kilometeren. Han var imidlertid fornøyd med å komme gjennom avslutningen uten å måtte ta turen i asfalten. Han forklarte den skuffende plaseringen på følgende måte. 

- Det var helt sinnsykt kaotisk med mange nestenkrasj på de siste kilometerne. Det var veldig mange som ville fram og da ble jeg litt reservert siden jeg helst vil komme meg gjennom etappen uten å velte. Laget gjorde uansett en god jobb i dag. 

Seierherren Steele Von Hoff var naturligvis langt mer lystig etter etappen.  

- Det er fantastisk å vinne her i dag. Jeg har hatt litt tid ute av gamet i det siste, dette er faktisk mitt første ritt på fire uker. Det er veldig gøy å være tilbake med gutta, særlig når de gjorde en så fantastisk jobb som i dag. Til og med sammenlagtrytterne var med å kjøre, så jeg fikk litt dårlig samvittighet underveis. Derfor var det ekstra deilig å kunne nedbetale alt deres harde arbeid med seier. 

Fem ryttere utgjorde dagens brudd, deriblant den norske duoen Håvard Blikra fra Coop-Østerhus og Trond Håkon Trondsen fra Team Sparebanken Sør. Førstnevnte sanket flest poeng i dagens bakkespurter, og sykler således i klatretrøyen på morgendagens etappe. Trondsen på sin side tok seks bonussekunder underveis, hvilket plasserer ham på tredjeplass sammenlagt etter den første etappen. 

15 kilometer før mål hadde bruddet fortsatt to minutter til hovedfeltet, men som så mange ganger før rant sekundene fort avgårde for utbryterne på de siste kilometerne. Inn i rittets siste bakke, tre kilometer før mål, var avstanden nede i 10 sekunder, og kort tid etter var eventyret over for bruddet, som på det tidspunktet var redusert til tre ryttere.

I den samme bakken angrep Krister Hagen fra Coop-Østerhus sammen med Reinhardt Janse van Rensburg. Duoen fikk etterhvert selskap av Marco Marcato, men rett etter kilometersmerket ble trioen slukt av det jagende feltet. Dermed ble det spurterne som skulle gjøre opp om seieren, hvor Von Hoff altså var den raskeste. 

I morgen venter det som trolig er rittets tøffeste etappe, når 211 kilometer fra Kragerø til Rjukan står på programmet. 

Resultater Tour of Norway, 1. etappe

Topp 3 etappe

1. Steele Von Hoff, One Pro Cycling

2. Phil Bauhaus, Bora-Argon 18

3. Yannick Martinez, Delko Marseille Provence KTM

Topp 3 sammenlagt

1. Steele Von Hoff, One Pro Cycling

2. Phil Bauhaus, Bora-Argon 18

3. Trond Håkon Trondsen, Team Sparebanken Sør

Publisert 18. mai 2016 kl 19.08
Sist oppdatert 18. mai 2016 kl 19.08
annonse
Relaterte artikler
annonse

Landevei.no utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalist: Knut Andreas Lone | Journalist: Henrik Alpers |

Tips oss: Send mail her!

Salgssjef Fri Flyt AS: Alexander Hagen